Két kanizsai civil szervezet is rangos elismerést kapott

Két Nagykanizsán is tevékenykedő civil szervezet munkáját díjazták a szociális munka napján Boncodföldén. A Zala Megyei Civil Központ negyedik alkalommal ismerte el azokat, akik hatékonyan segítik a szociális intézményeket. A kitüntetettek között van a Völgy Alapítvány és a "Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete.

151 csoport lát el Zala megyében szociális tevékenységet. A Völgy Alapítvány 1995-ben jött létre, azzal a céllal, hogy javítsa és segítse a pszichiátriai betegek életminőségét. A fejlesztő foglalkozások 2007-óta egy erre kialakított nappali intézményben működnek Nagykanizsán.

– Az összes hozzánk befolyt összeget erre tudjuk fordítani. Mi mindent ennek rendelünk alá, hogy ez a dolog jól működjön. S, hogy minél jobb ellátást tudjunk adni az ellátottjainknak –tudtuk meg Marketti Zsombortól, a Völgy Alapítvány szociális szolgálat vezetőjétől..

A Zala Megyei Civil Központhoz érkezett ajánlások alapján került ki a négy díjazott szervezet, a csoportok oklevelet és 50 ezer forint támogatást kaptak. Horváth Rita, a szervezet vezetője szerint hiánypótló tevékenységet végeznek a szociális szférában tevékenykedő egyesületek.

– A szociális intézmények végzik a munka nagy részét, de a szervezeteink ehhez pluszt tudnak hozzátenni. Ők azok, akik belelátnak a családok életébe, akik az egyéni problémákkal is tudnak foglalkozni. Ők azok, akik tanácsadással, konfliktuskezeléssel, válságmegoldásokkal segíteni tudnak abban, hogy a mindennapjaikat jól éljék meg ezek az emberek – hangsúlyozta Horváth Rita, a Zala Megyei Civil Központ vezetője.

A díjazottak között volt még egy keszthelyi csoport, valamint a házigazda, Autista Sérültekért Zalában Alapítvány.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)