Korai góllal nyert és már dobogós az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

A 31. másodpercben szerzett góllal verte vasárnap a Bicskét az FC Nagykanizsa. A piros-kékek hazai pályán fogadták a jó formában lévő Fejér megyei alakulatot. A három pontot érő találatot Kondor Kristóf szerezte.  

Kevesen gondolták, hogy Kondor Kristóf az első lehetőségből el is dönti a találkozót, de mint később beigazolódott, kulcsfontosságú volt a kanizsai villámrajt. A jó iramú találkozó következő helyzete is a hazaiak előtt adódott, a kifejezetten aktív Szilágyi szerzett labdát, majd Kondor ívelését Lőrincz vágta az oldalhálóba. Az első 15 perc után azonban teljesen kiegyenlített lett a játék, nem rogyott meg a Bicske, főleg a veterán Bori beadásai jelentettek veszélyt,és egy életerős lövéssel is jelentkezett az egykori NB I-es játékos. A játékrész végén dominált a Bicske, de egyenlíteni nem tudott.

A második félidőre feljebb tolta csapatát Csordás Csaba, a vendégek vezetőedzője. Labdabirtoklásban javult is a Bicske, azonban többször kinyílt, így lezárhatta volna jó néhány alkalommal a párharcot az FC Nagykanizsa. Nem csak Pleszkán, de Szilágyi is közel járt a gólhoz, ő kapufáig jutott. Mintegy 10 perccel később ismét Szilágyi került ziccerbe, de lövése elkerülte a felső sarkot. Csordás Csaba szerint jó iramú, színvonalas találkozót produkált a két csapat, játékban pedig egyenrangú ellenfele volt a Bicske a Kanizsának.

– Nagyon lüktető játék volt. Megvolt az alaphangulat, hogy már az első percben az ellenfél vezetést szerzett. Természetesen az ilyen szituációk megvannak, de nem törvényszerű, hogy egy váratlanul lecsorgó labdát, a második labdát berúgják. Ha ott nincs a gól, másként is alakulhatott volna. Folyamatosan vettük át a játék irányítását, az ellenfelünk abszolút kontrára berendezkedett, s a végére alakult ki úgy, az utolsó 15 percre, hogy gyakorolhatták a támadásvezetéseket, amiből meg is lehetett volna az a labda, amivel lezárják a mérkőzést –értékelt Csordás Csaba, a Bicskei TC vezetőedzője.

A győzelem ellenére Gombos Zsolt nem volt megelégedve csapata teljesítményével.

– Amit a mérkőzés folyamán nyújtottunk, az nagy csalódás volt a számomra. Hazai pályán vezetünk 1-0-ra, az első percben, s onnantól kezdve rugdossuk el a labdákat, nem merünk játszani, folyamatosan úton vagyunk. Nagyon örülök a győzelemnek, ennek az 1-0-nak örülök, s annak is, hogy nem kaptunk gólt. De benne volt, hogy elég erősen, hogy bármelyik pillanatban gólt kaphatunk. Ugyanakkor jött az ellenfél, kontralehetőségeink voltak – nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A következő fordulóban Székesfehérvárra látogat az FC Nagykanizsa. Az NB III. Nyugati csoportjának harmadik helyén álló dél-zalaiak a MOL Fehérvár II ellen szerepelnek. A vasárnapi találkozó 11 órakor kezdődik.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.