Kortárs festőművész kiállítása nyílt meg Palinban

facebook megosztás

Ziegler Németh Ferenc festőművész alkotásaival ismerkedhetnek meg a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola tanulói. Az új tárlat a Ludvig Nemzetközi Művésztelep közreműködésével nyílt meg az intézmény galériájában.

Az intézmény örökös ökoiskola címmel büszkélkedhet, így a tárlatok tematikáját leginkább a környezetvédelmi elhivatottság jellemzi.

– Eddig az ökoiskola szisztémájához kapcsolódóan szerveztünk kiállításokat, de elhivatottak vagyunk a kortárs művészetek iránt. A művészteleppel az iskolánk kapcsolata nem új keletű, hiszen 12 évvel ezelőtt is ők adták iskolánk első kiállítását, és ismételten meghívtuk őket – mondta el Kustor Zsófia Ágnes, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola igazgatója.

A kapcsolat a művésztelep és az iskola között valóban nagyon régre vezethető vissza – erősítette meg Ludvig Klára. Korábban a Kendlimajor Művészeti Szabadiskola vezetője is tanított az intézményben.

– Az egyik kolléganő, aki itt tanított akkor, ő keresett meg, vele kezdtük el szervezni Kendlimajorban a gyerekprogramokat és a gyerektáborokat. Ő is aktívan látogatta a művésztelepünket, megismerkedett az alkotókkal, jött az ötlet, hogy van itt ez a gyönyörű aula – mert ez egy nagyon szép hely – akkor lehetne itt is csinálni kiállításokat – árulta el Ludvik Klára, a Kendlimajor Művészeti Szabadiskola ügyvezetője.

A gyerekek közé vinni a képeket nagyszerű dolog – tette hozzá Ludvig Klára. Ziegler Németh Ferenc rendszeres résztvevője a művésztelepnek, valamint kurzusokat is vezet Kendlimajorban. A művész nagyon szívesen mutatja be alkotásait a fiatalságnak.

– Én nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, mert a gyerekek őszinték. Ilyenkor próbáljuk a kiállításmegnyitókat interaktívvá tenni, ők is bekapcsolódhatnak. Jó azokat a csillogó szempárokat nézni, amikor egy-egy gyerek egy-egy mondatom alapján figyelemmel kíséri a mondanivalókat. Ezt nagyon szeretem, és amikor kérdésekkel halmoznak el, jönnek oda, azok biztos őszinték – hangsúlyozta  Ziegler Németh Ferenc festőművész.

Ziegler Németh Ferenc tájképei és portréfestményei még egy hónapig megtekinthetők a palini oktatási intézményben.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.