Különleges balettórát tartottak a kanizsai zene - és művészeti iskolában

facebook megosztás

Lőrinc Katalin táncművész és tanítványai tartottak ma délelőtt interaktív foglalkozást a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola balettszakos diákjainak. A program célja az volt, hogy a növendékek jobban megismerjék a tánchoz fűződő viszonyukat.

A diákokra egy különleges délelőtt várt, mivel a hagyományos oktatás mellett a diákok különböző asszociációs játékok és gyakorlatok segítségével ismerhették meg a táncot, mint az önkifejezés eszközét. Lőrinc Katalin, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanáraként három év után, egy országos programsorozat részeként látogatott el Nagykanizsára, hogy átadja tudását a jövő táncosainak.

– 2019 őszén volt utoljára ilyen foglalkozás, amikor Lőrinc Katalin lejött hozzánk.  Már akkor is nagyon-nagy élmény volt nekem is és a balettos kisgyermekeknek is ez a fajta interaktív előadás, amit Katalin tart. Most ebben az idei tanévben végre vége van a járványnak és újra eljöhettek – nyilatkozta Baráth Adrienn az FFZAMI igazgatója.

Gara Lídia idén vette át az iskola balett-tagozatát. Az oktató örül, hogy tanítványai egy komoly szaktekintélytől kaphattak tanácsokat a foglalkozás során.

– Az egész balett-tagozat részt vehet benne. Két csoportot viszek, mind a két csoport osztott osztály, mert egy-egy korosztályban nincs annyi jelentkező, hogy kitenne egy egész osztályt, hanem így vegyesen vannak a csoportokon belül. Így mind a két csoportnak a diákjai részt vehetnek ezen a programon – árulta el Gara Lídia az FFZAMI balettmestere.

A zeneiskola pedagógusai remélik, hogy akár már a jelenlegi tanévben hasonló programokkal tudják elősegíteni a fiatal balettosok szakmai fejlődését.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.