Különleges történetvezetésű színdarabot láthatott a kanizsai publikum

facebook megosztás

Alan Ayckbourn  „Hogy szeret a másik” című vígjátékát mutatták be csütörtök este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A kétfelvonásos komédia főbb szerepeiben Ulmann Mónikát, Ötvös Andrást és Pataki Ferencet láthatta a kanizsai publikum.

A darab középpontjában három házaspár szerelmi élete áll, amely a történet során keresztezi egymást. Pataki Ferenc, egy felszarvazott férjet alakít, aki mit sem sejt felesége kettős életéről, a színművész szerint az, hogy a nézők egyszerre látnak két cselekményszálat lejátszódni nagy koncentrációt kíván a közönségtől és a színészektől egyaránt.

– Úgy is lett kialakítva, hogy tulajdonképpen a nézők két helyszínt látnak egy színpadon. Ez különösen nehéz abból a szempontból, hogy nem a jelenlegi partnerem mondja a végszót, hanem egy teljesen másik időpontban és helyszínen lévő kollégám úgyhogy nagyon kell figyelni. Általában ezek érdekes módon nehezebbek, mint egy drámai szerep vagy a megtermett szerep vagy a megtermett figura – nyilatkozta Pataki Ferenc színművész. 

A Belvárosi Színház 2020-ban tűzte először műsorára a vígjátékot, amely a pandémia miatt elsőre nem tudott átütő sikert elérni. Az újranyitásokat követően viszont megtalálta a közönségét.

– Félbevágta az első covidos leállás, emiatt egy picit csikorogva állt be a gépezet, nehezebben jutott el a nézőkhöz. Egyszer csak aztán felmelegítődött valami, elkezdtük reklámozni, és utána ugye meg kellet állni, aztán még egyszer meg kellett állni. Hála Istennek azért úgy érzem, hogy most már tudnak róla, sokan nézik, szeretik – tette hozzá Pataki Ferenc. 

A darabot – amelyre megtelt a HSMK nézőtere – az aktuális évadra szóló Rátkai-bérlet első előadásaként mutatták be.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.