Már a tizenötödikért mennek, rögtön rangadóval kezdenek

A Tuxera Aquaprofit NSK Szuperligában szereplő első számú sakk-csapata, egyben a pontvadászat címvédője vasárnap az első forduló keretén belül a fővárosban kezdi meg a 2022-2023-as bajnoki szezont.

A kanizsai sakkozók, immár az új névadó szponzorral a tavasszal már a tizennegyedik bajnoki címüket szerezték, s eltökéltek a továbbiakat illetően is: megcélozzák tehát a tizenötödiket is. Az ehhez vezető út első állomása az Aquaréna Kőbánya SC elleni mérkőzésük lesz Budapesten, a Testnevelési Egyetemen vasárnap 10 órától ülnek a sakktáblákhoz a felek.


Vasárnaptól ismét a sakk-tábláké és a bábuké lesz a főszerep

- Az első kör keretében rögtön rangadóval nyitunk, hiszen a kőbányaiak is az egyik közvetlen riválisunk az idényben – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera Aquaprofit NSK elnöke. - Az esélyeket tekintve már egy minimális sikerrel is elégedettek lennénk, pontosabban ez jó kiindulási alap lenne a továbbiakra. Rögtön komoly sorozattal kezdünk, hiszen az első három meccsünk lényegében rangadó, s ezeken a lehető legtöbb pontot szeretnénk szerezni.

Ebben minden bizonnyal nagy segítségükre lehet a komoly igazolásuk Horváth Csaba nagymester személyében.

- A sakkozó az egyik legnagyobb riválisunktól, az ASE Pakstól érkezett, rajta kívül talán egy egyedi esetet említenék, Grigorij Oparin FIDE-nagymesterünk, mivel amerikai állampolgárságot szerzett az utóbbi időszakban, így elmondhatjuk, immár Amerikából is van játékosunk – folytatta a kanizsai elöljáró, egyben a sakk szövetség alelnöke. - Ha már a szerződtetettjeinknél tartunk, igyekszünk a bajnokság során főképp magyarokra támaszkodni az asztaloknál, az idei fordulók után pedig meglátjuk, kiket is kell majd bevetnünk a sorozat további menetében, a következő esztendőben. Ha például arra lenne szükség, igazolt játékosaink listáján ott találhatjuk Viswanathan Anandot is - számos más bombaerős sakkozó mellett - tehát a csapat erősségét tekintve semmi okunk panaszra. Biztos, hogy magas szintű bajnokság elé nézünk, ahol a pontarányt nézik, vagyis a minél több megszerzett egység számít az egyes fordulók meccsein.

Azt még elárulta Nádasi, hogy Kántor Gergelyre egy ideig azért nem számíthatnak, mivel a nemzetközi nagymester jelenleg az USA-ban tanulhat, de ő is a klub teljes értékű tagja. Vasárnap a nagykanizsai egyesület második számú egysége is megkezdi szereplését az NB I Charousek csoportjában, a dél-zalaiak a Győri Elektromos vendégei lesznek, találkozójuk 10 órától kezdődik.

P.L.