Mintegy kétezer kilónyi élelmiszerrel segítettek a kanizsaiak a rászorulókon

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete idén is megrendezte a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közös karácsonyi adománygyűjtését. Az akció sikere még a szervezők várakozásait is felülmúlta.

Elsősorban alapvető tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Vöröskereszt munkatársai a nagyobb áruházakban. Az adomány mennyisége megegyezik a korábbi években tapasztalttal, ami meglepte a szervezőket.

– Ez gyakorlatilag nagyságrendben annyi, mint a tavalyi és a tavalyelőtti adomány, pedig úgy gondoltuk, hogy ebben az évben talán kevesebb lesz, mert talán nem lesz annyi pénze az embereknek. Másrészt vannak olyan élelmiszerek, amiből mennyiségi korlát van és attól tartottunk, hogy étolaj, cukor jóval kevesebb fog majd a korsarainkba jutni –  tudtuk meg Szőlősi Mártától, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetőjétől.

A nagykanizsai területi szervezet a következő hetekben további kisebb akciókat tart. Szőlősi Márta szerint annak, hogy az adakozási kedv ebben a nehéz helyzetben is megmaradt több oka lehet. De a legfontosabb az, hogy az emberek segíteni akarnak egymáson. 

 – Örülünk és tudunk legalább annyi csomagot készíteni, mint amennyit tudtunk tavaly, illetve tavalyelőtt. Azt sem tudjunk egyébként jelen pillanatban, hogy esetleg több-e az arra rászoruló, mert – ezt viszont nagyon sok éve tudjuk már – nem mindig azok jönnek, akik arra leginkább rászorulnak. Van nyilván egy törzs, akikről tudjuk, hogy évről évre megjelennek – tette hozzá az Szőlősi Márta.

Szőlősi Márta stábunknak elárulta, hogy rizsből körülbelül ötször annyit gyűjtöttek, mint egy évvel ezelőtt, a cukor mennyisége viszont a negyedére csökkent.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)