Nagykanizsai győzelemmel zárult az UltraBalaton Trail terepfutóverseny

facebook megosztás

 A több mint 110 kilométeres erőpróbát egyénileg és váltóban is teljesíthették a résztvevők.

A két kanizsai futó, Kormány Alexandra és Rajnics Marianna már hosszú ideje készül együtt, más megmérettetéseken is közösen vettek részt. A 115 kilométeres viadalra két hét alatt készültek fel, Kormány Alexandrát is meglepte, hogy az állóképességük ilyen rövid felkészülési idő után is elég volt a győzelemhez. A váltó tagjai a taktikát előre megbeszélve teljesítették a távot.

– Megvoltak a fix váltópontok, mi minden lehetőséget kihasználtunk a váltásra. Hat etapban futottunk külön-külön úgy, hogy volt hét kilométeres szakasz is, volt tizennégy kilométeres is, talán az volt a legtöbb. Nem is elsősorban a táv volt az, ami ilyen szempontból erőt próbáló, hanem az, hogy mennyi szint volt benne. Volt olyan hét kilométeres szakasz, ami azért nehezebb volt, mint a hosszabb –  árulta el Kormány Alexandra,futó.

Kormány Alexandra korábban főként 400-as váltóversenyeken indult, a hosszútávval csak később kezdett el foglalkozni. Szerinte mindkét távnak megvan a maga szépsége és nehézsége, de az eredmény megmutatja a belefektetett munka hasznosságát. A balatoni megmérettetésen a körülmények ideálisnak számítottak.

– Gyönyörű időnk volt szerintem, senki nem panaszkodhatott rá. Amennyire tudott az ember futás közben, arra koncentrálni, hogy milyen gyönyörű környezetben futhat. Néha azért felnéztünk és én is rácsodálkoztam, hogy milyen szép helyen vagyunk. Abszolút futható volt a pálya, délutánra kaptunk egy esőt, - szerencsére csak ilyen 5 óra körül - az azért nehezítette a dolgokat, de addigra a nagy részén túl voltunk – tette hozzá  Kormány Alexandra.

Kormány Alexandra stábunknak elárulta, a győzelmet követően most a pihenés időszaka következik, azonban reménykedik abban, hogy partnerével jövőre is el tud indulni és sikert tud elérni az UltraBalaton Trailen.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa Tv)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.