Nagykanizsán is ismét megrendezték a Modern Gyárak Éjszakáját

facebook megosztás

 A Covid-időszak alatt csak virtuális látogatásokat tehetek az érdeklődők, idén azonban újra be lehetett tekinteni egy-egy üzem működésébe. A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, péntek este az Ady utcai telephelyen várták az érdeklődőket.

Országszerte számos cég csatlakozik a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy az üzemeket, és az ott folyó munkát minél többen megismerjék.

 – Nagy örömmel csatlakoztunk mi először, a Modern Gyárak Éjszakája programhoz. A Pannon Egyetemmel közösen jelentkeztünk erre a programra, és sok gyereket várunk, hogy este megérkeznek a nagykanizsai szennyvíztisztító telepre, ahova Nagykanizsa és környékének szennyvize folyik be, és több, mint 70 ezer ember ellátását biztosítjuk itt. Nagy örömmel mutatjuk be a telep működését a gyerekeknek – mondta el stábunknak Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

A szüleikkel érkező fiatalok elsőként egy ismeretterjesztő előadást hallhattak arról, hogyan is működik a szennyvíztisztító üzem. Majd megismerhették annak működését, a beérkező szennyvíz útvonalától kezdve, a mechanikai rácson keresztül, egészen a befogadóig.

– Szerintem ez szemléletformálásnak jó, hogy a gyerekek látják, hogy milyen fontos a környezetvédelem, milyen fontos a környezettudatos működés. Többször tartunk gyerekeknek telepbemutatást. Voltak itt már óvodások, általános iskolások, középiskolások, a víz világnapján is rendszeresen fogadunk itt csoportokat. Akár itt vagy a víztoronynál, ahogy bemutatjuk az ivóvízhálózat működését – tette hozzá Cziráki László.

Nagykanizsán a Modern Gyárak Éjszakáján nem csupán a Délzalai Vízmű Zrt. működését lehetett megismerni, hiszen a Hidrofilt Kft. is partner volt az ismeretterjesztésben.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.