Nagyot harcoltak a döntetlenért az asztaliteniszezők

Öt győzelmet követően döntetlent játszott a Pénzügyőr második együttesével a Kanizsa Sörgyár SE férfi asztalitenisz-csapata szombaton a Bolyai-iskola tornatermében. A dél-zalaiak legjobbja Bihercz Tamás volt, aki három győzelmet aratott.

Kemény küzdelem várt a kanizsai asztaliteniszezőkre, hiszen az ellenfélnél a többszörös magyar bajnok, egykori válogatott játékos, Simon Ferenc is asztalhoz állt. A dél-zalaiak jól kezdtek, mindkét páros felülmúlta ellenfelét, majd két egyéni győzelem is összejött. Ezután viszont a vendégek több meccset is megnyertek és 6:4-re elhúztak. A párharc végül 9:9-el zárult. Jakabfi Imre, a sörgyáriak elnöke stábunknak elárulta, hogy a gárda az első hat fordulóban már majdnem minden jelentős ellenfelével meccselt, így ennél nehezebben mérkőzéssorozat nem vár a kanizsaiakra.

– Ennél keményebb csapat nem lesz, ugyanis a Pénzügyőr egy nagyon érdekes csapat. Ők nagyon erősen és ennél egy kicsit gyengébben is ki tudnak állni. Ellenünk sajnos a legjobb formációval jöttek, tulajdonképpen ennél erősebb csapat már nem lesz. Lesz egy Beremend, ami tavaly harmadik lett, de őket is tavaly kettőre-háromra megvertük, tehát úgy gondolom, hogy nem hiszem, hogy ők problémát tudnak okozni –  értékelt Jakabfi Imre, a Kanizsa Sörgyár SE  elnöke.

Bihercz Tamás három győzelmet aratott, Berdár Norbert kétszer nyert, Végh Zsuzsanna és Zborai Gyula egy ellenfelénél bizonyult jobbnak. A paralimpiai negyedik helyezett játékos nem volt teljesen elégedett a játékával, ám reménykedik abban, hogy a következő fordulókban ismét úgy tud teljesíteni, mint korábban.

- Még nem játszottunk velük soha, vagyis úgy mondanám, hogy az NB III-at nyerték meg és jutottak fel az NB II-be. Nagyon jól játszanak, nagyon jól érzik ezt a termet, és jól érzik a mi játékunkat. Nálunk a csapatban Végh Zsuzsinak szemcséje van, nekem fonákom, de nagyon érzik ezt a játékot. Eddig mindig azzal nyertünk, hogy a szemcsével tudtunk meccseket hozni. Most itt a fiúk nagyon érzik ezt a játékstílust sajnos -  árulta el Zborai Gyula, a Kanizsa Sörgyár SE asztaliteniszezője.

A Kanizsa Sörgyár SE a mostani fordulót követően öt győzelemmel és egy döntetlennel továbbra is élen áll az NB II tabelláján. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)