Népzenei dallamoktól volt hangos a HSMK

Akusztikus népzenei koncertet adott Laposa Julcsi pénteken a HSMK-ban. A koncert után táncház várta az érdeklődőket, erről a Zalagyöngye Művészeti Műhely gondoskodott.

25 éve tart rendszeresen táncházakat a Zalagyöngye. A programokra mindig más népzenei előadókat hívnak, ezúttal Laposa Julcsi és csapata gondoskodott a jókedvről.

 – Julcsival régóta jó kapcsolatot ápolunk, Zala megyéből származik. Készítettek, illetve van egy új formációjuk, népzenei feldolgozásokat fognak játszani, így a mai este egy kicsit különlegesség lesz. Csemege lesz a táncházsorozatunkban. A koncert után a talpalávalót is ők fogják muzsikálni – mondta el Tóth István, a Zalagyöngye Művészeti Műhely vezetője.

A zene már kisgyermek kora óta fontos része Laposa Julcsi életének. A muzikális munkássága mellett, azonban más művészeti ágak iránt is érdeklődik a zalai kötődésű előadó.

– Én az a fajta zenész vagyok, aki mindig is a saját útját járta és mindig nagyon sok minden érdekelte. Így van a zene és az idegen nyelvek, a kulturális diplomácia kapcsolata az életemben. Ez ma egy nagyon fontos dolog, amit képviselek és a jövőben ezt a kettősséget mindig is fenn szeretném tartani. De persze, zenélni is. Én azt vallom, hogy mindenki tud, csak el kell hinni magáról és meg kell találni azt a belső hangot, ami erre késztetné és motiválni tudja, hogy elinduljon ezen az úton – emelte ki Laposa Julcsi népzenész.

A táncos mulatságon egyebek mellett zalai, mezőségi, kalotaszegi és a szatmári tájegység jellegzetes dallamait is játszották.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)