Öt településen végez felújítási munkálatokat a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt.

facebook megosztás

Mintegy 320 millió forintból valósul meg Bázakerettye és térsége ívóvízhálózatának korszerűsítése. A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. által indított projekt kivitelezését a Szabadics Zrt. végzi. A munkálatok befejezésének határideje 2023 vége.

Bázakerettye, Lasztonya, Maróc, Kiscsehi, Lispeszentadorján településeken folynak a párhuzamos felújítási munkálatok. Az ívóvízhálózat teljes rekonstrukciója valósul meg az elnyert összegből.

– Itt Bázakerettyén vagyunk most, ahol elkészült már az új kezelőépület, ahol egy új víztechnológia kerül majd kiépítésre, épül egy 100 köbméteres nyersvíztároló, megújításra kerül a technológia, illetve a hálózaton is végzünk majd felújítási munkákat, csomópontokat, tűzcsapokat, vezetékszakaszokat cserélünk, fogunk felújítani nyomásfokozó aknákat és a végén végzünk majd hálózattisztítást és fertőtlenítést is – mondta el Cziráki László, a Délzalai Víz -és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

A munkálatok technológiai sorrendben történnek. Cziráki László hozzátette, eddig minden a szervezett ütemben, a határidő tartásával halad. 

– Itt a Vízmű telepen vezetéképítési munka folyik, technológia szerelése zajlik, a medencék építése zajlik, egyelőre úgy tűnik, hogy a határidőt tudja tartani a kivitelező, a környékbeli vezetékszakasz-cserék, szivattyúcserék, tűzcsapcserék – a tervezett ütemnek megfelelően halad a kivitelezői munka – tette hozzá a vezérigazgató.

A projekt várhatóan 2023 végére készül el.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.