Remekeltek a fiatal kanizsai bokszolók az országos bajnokságon

8 érmet szerzett a korosztályos országos bajnokságokon a Kanizsa Boksz Klub. Az ifiknél Szira Zsófia magyar bajnok lett, míg Kovács Petra és Kovács Bence is második helyen zárt, de még két bronzot is begyűjtöttek a dél-zalai ökölvívók. A serdülőknél  és a junioroknál Horváth Mirabella szerepelt a legjobban, ő második lett. Szira Zsófia benne volt a magyar válogatott utazó keretében a korosztályos világbajnokságra, de Tóth László tanítványa az utolsó pillanatban megsérült.

Ketten is maródiak a KBK országos bajnokságon is bizonyított igazoltjai közül. Szira Zsófia esete a pechesebb, hiszen ő a magyar bajnoki címével kiérdemelte a világbajnoki részvételt, aztán azonban jött egy rosszul végződő motorozás.

– Az idei évben több nemzetközi versenyen is szerepelt, ahol nagyon jó eredményeket ért el. Így benne volt a világbajnokságra utazó keretben, ez éppen most zajlik Spanyolországban. Voltunk is a válogatott edzőtáborában, hazajöttünk, majd kihirdették a csapatot, mindenki örült. S Zsófi elment motorozni, ami balul sült el, mert kisebb balesetet szenvedett. A rosszban most az a jó, hogy komolyabb probléma nincs – nyilatkozta Tóth László a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

Zsófinak azért különösen fájó ez a sérülés, hiszen a világbajnokságon szereplő sportolók közül többet korábban le tudott már győzni, így éremesélyesként utazott volna Spanyolországba.  

– Azokat viszik, akik éremesélyesek. S úgy gondolom, én is simán esélyes lettem volna rá. Hiszen több olyan ellenfél van, aki ott van most, és én már bokszoltam velük. Tudtam, hogy mit kellett volna csinálni. Ez van, majd legközelebb – árulta el Szira Zsófia a Kanizsa Boksz Klub versenyzője.

 Élete első versenye volt a serdülő Ob Szentes Jácintnak, aki alaposan bekezdett, hiszen bronzéremmel tért haza. Az érem még fényesebb is lehetett volna, de a harmadik meccsén kézsérülést szenvedett a fiatal tehetség.

– Egy olyan gyereket kaptam ki, csak jött előre, s folyamatosan ütött. De rátaláltam egy olyan technikára, hogy ha megállok előtte, akkor ő nem tud mit kezdeni ezzel. A második menetben – miután visszanéztem a meccsemet – láttam egy olyan ütést, amikor egy felütést ment a könyökére, s valószínű, hogy ebben törtem el a kezemet. De közben nem éreztem semmit, valószínűleg az adrenalin miatt. Miután lejöttem, és elmentem a bemelegítőhöz levezetni, akkor éreztem, hogy eléggé fáj –  vélekedett Szentes Jácint a Kanizsa Boksz Klub versenyzője.

Legközelebb az Énekes István Emlékversenyen bizonyíthatnak a kanizsai bokszolók. A klubnál az is tervben van, hogy jövőre Kovács Petra a felnőtt mezőnyben is megkezdi szereplését.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)