Sokaknál már hetek óta tart a karácsonyra készülés

facebook megosztás

Sokan már augusztusban elkezdték a karácsonyi ajándékok vásárlását. A megkérdezett kézművesek még nem tapasztaltak ilyen korai kezdést, szerintük sokan félnek az inflációtól, ezért rendelték meg a meglepetéseket már nyár végén. A drágulás ellenére eddig a kereskedők forgalma nem gyengébb, mint a tavalyi szezonban.

Már nyáron elkezdték a karácsonyi termékeket készítést ebben a kanizsai műhelyben. Mikolánné Danajka Bianka számára is meglepetés volt, hogy milyen korán érkeztek rendelések az adventi díszekért.

– Furcsa mert már tavaly meglepődtünk, hogy szeptember közepén elkezdték rendelni, már az is döbbenet volt, most meg, hogy augusztus elejétől folyamatosan van megrendelés, erre nem számítottunk, viszont nem érezzük még azt mi, hogy a vásárlók éreznék az emelkedést, pedig emeltünk. Muszáj volt, mert az alapanyagok 30-40, s valami 50-60 százalékkal is megdrágult – mondta el stábunknak  Mikolánné Danajka Bianka, a Mazsi Műhely tulajdonosa.

Egyedi megrendelések tucatjai is készülnek Hartai-Szekeres Barbaránál. A vállalkozás az egész családot megmozgatja.

– Három hete kezdtük el készíteni a karácsonyfadíszeket. Ezek kis fakorongok pirográffal és festéssel készülnek. A karácsonyfadíszek mellett vannak asztaldíszek, komóddíszek, ajtódíszek, világítós díszek, minden, ami a karácsonyhoz köthető – árulta el Hartai-Szekeres Barbara kézműves.

Mindkét kézműves emelt az árain, de a karácsonyi apróságok és kiegészítők iránt még így is nagy a kereslet.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.