Tisztelettel hívjuk önt is! – Ja, nem, önt mégsem!

facebook megosztás

Már megint kiküldték egy nyilvános rendezvényről a munkatársainkat. Egy olyan rendezvényről, melyre nyilvánosan invitáltak mindenkit, aki a közösségi térben rátalált a virtuális meghívóra. A Médiaház stábja rátalált, így azután egyértelmű volt, hogy beszámolunk az ott történtekről. Helyi sajtó vagyunk, tesszük a dolgunkat.

Akkor is tesszük, ha szemből fúj a szél és látjuk azt az értetlenséget, mely a „hatalmasságok” szemében tükröződik ilyenkor. Nekünk, mint a közvéleményt tájékoztató orgánumnak az a feladatunk, hogy szimpátiánktól, érzéseinktől, józan eszünktől függetlenül számoljunk be tárgyilagosan nézőinknek, olvasóinknak arról, ami a városban történik. Megpróbáltuk ezt akkor is, amikor a hatalom egyik prominense érkezett a városba, hogy a térség helytartójának meghívására a plebejus népet tájékoztassa az aktuális levelező dolgozat kitöltésének helyes módjáról.

Nem sikerült, mert a hatalmi gőg úgy döntött, hogy erről a rendezvényről csak az udvarhoz közel álló, „jó munkásemberekből” álló „sajtó” számolhat be.

Tar Mihály

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.