Tíz góllal kapott ki a kulcsemberét sérülés miatt elveszítő női kézilabdacsapat

33-23-as vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC U22-es gárdájától a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata szombaton a Kanizsa Arénában. A dél-zalai hölgyek már az első tíz percben többgólos hátrányba kerültek, és a különbség folyamatosan nőtt a két gárda között.

Nem a kanizsai csapat számított az esélyesnek a találkozón, de Baranyai Zsolt tanítványai két dolog miatt is bizakodhattak, hiszen a Hévíz ellen megszerezték szezonbéli első győzelmüket, valamint legutóbb felülmúlták aktuális ellenfelüket. A meccs első három góljából kettőt a kanizsaiak dobtak és négy perc után jobban állt a Tungsram, de a hatodik minutumban is 3-3-at mutatott az eredményjelző. Ezután viszont a fehérváriak zsinórban szereztek négy gólt. A félidő végére a különbség öt és hét találat között mozgott, végül 17-11-es eredménnyel fordulhattak a csapatok. A második játékrész elején úgy tűnt, visszajön a mérkőzésbe a Tungsram, amely négygólos hátrányig zárkózott, ám az Alba ennél közelebb nem engedte ellenfelét. A meccset végül 10 góllal nyerték a fehérváriak.

– A védekezésünk azt gondolom, hogy nem állt össze, nem tudtuk védekezésben megoldani azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna. Hiába faultoltuk meg őket, nem tudtuk megtartani őket, gyorsabbak voltak, erősebbek voltak. Olyan gólokat kaptunk, amik elkerülhetők lettek volna. Nyilván a lányok dolgoztak, annyit, ami bennük volt. Azt gondolom, hogy a tízgólos vereségünk reális a két csapat között – fogalmazott a meccs után Baranyai Zsolt, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A kanizsaiaknak nemcsak a vereség miatt lehet okuk az aggodalomra, a csapat egyik kulcsembere Balogh Bíborka bokasérülést szenvedett a találkozón. A hazaiak legeredményesebb játékosa a hét találatig jutó Krenner Fanni volt, Csivre Viktória pedig ötször volt eredményes. Kovács Boglárka szerint az ellenfél ezen a délutánon fizikálisan és játékban is felülmúlta a csapatot. 

–Védekezésben sokkal többet kellett volna tennünk. Múlt évben sikerült őket itthon megverni. Szerettük volna, ha ez most is így lesz, de nagyon gyorsan ránk jöttek, sok lerohanásgólt kaptunk, nem voltunk itt fejben úgy érzem védekezésnél és a hibáinkat, az összeset kihasználták –   értékelt Kovács Boglárka, a Tungsram SE Nagykanizsa  játékosa.

Az NB II-ben címvédő férfi gárda 31-31-es döntetlent játszott a Kalocsával, és bár megszakadt a tavaly ősz óta tartó győzelmi sorozata, de őrzi helyét a tabella élén. A női csapat november 19-én a listavezető Mohács otthonában folytatja bajnoki szereplését. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)