Tizenhetedik kötetét mutatta be a nagyközönségnek Polgár József

facebook megosztás

A nemrégiben nyugdíjba vonult fogorvos életének meghatározó élményeit fényképek segítségével vetette papírra. A rendezvénynek pénteken a Honvéd Kaszinó adott otthont.

Fotókhoz kapcsolódó emlékeket idéz fel legújabb kötetében a kanizsai nyugalmazott főorvos. A Honvéd Kaszinóban rendezett bemutatón a hallgatóság ízelítőt is kapott a történetekből.

–  A 17. kötetét mutathatjuk be dr. Polgár Józsefnek, ami szerintem - bár nem vagyok esztéta, de – talán a legérettebb, legelmélyültebb írása, ahogy én ezt lapozgattam. Jól ismerem a többi könyvét is, hiszen a 17-ből jó párat, legalább 10-et együtt mutattunk itt be a Honvéd Kaszinóban. Igazán gratulálok ehhez az íráshoz, hiszen egy nagyon érdekes ötleten alapszik – emelte ki Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Krk sziget, 1979 Olaszország, KISZ-tábor, Álmodozás – néhány fejezetcím a mintegy 40 történetből. Mint ahogy az alkotótól megtudtuk: a koronavírus-járvány miatti bezártság vezetett a könyv megírásához, hiszen az akkor rendezgetett régi fotók indították újra Polgár Józsefet, hogy mesélésbe fogjon.

– Találtam olyan képeket, amelyek a múlt homályából előjöttek és azok a nagyon jó érzések, történések, azok teljes fényességben, mintha tegnap történt volna, azok előjöttek. Na ezeket összeraktam, persze voltak olyanok is, amik érdekesek, de nem a közvélemény számára – nyilatkozta Polgár József.

A 3000 dia és fénykép válogatása után a tollhegyre kívánkozó emlékek elevenednek meg a Mesélő fényképek című Polgár József alkotásban.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.