Úgy tűnik megszűntek az áldatlan állapotok az egyik kanizsai játszótéren

Megoldódott a Napraforgó tér játszóterének ügye, amelyet a közgyűlésen is tárgyaltak. A problémát a nem rendeltetésszerű használat, illetve „oda nem illő személyek” okozták.

A terület Gábris Jácint körzetéhez tartozik, az önkormányzati képviselő interpellált is az ügyben a közgyűlésen. Mint fogalmazott: egy roppant kellemetlen ügyről volt szó, hiszen hajléktalanok szállták meg a játszóteret. 

– Cselekedetükkel, viselkedésükkel botrányt keltettek a környékbeliek körében, akik meg is kerestek engem több alkalommal. Több nagycsaládos keresett meg, idősebb lakó, fiatalabb lakó, igazából 10-20 megkeresés érkezett, amire nyilvánvaló, hogy intézkedni kellett – nyilatkozta Gábris Jácint önkormányzati képviselő.

Az intézkedés megtörtént, a játszóteret körülvevő sövény és a díszfák fel lettek nyírva, nem véletlenül. A képviselő szerint olyan cselekedetek is történtek a helyszínen, amelyek végképp „kiverték a biztosítékot” az ott élők körében.

– Ki kell mondani, ott élték a nemi életüket a hajléktalanok. ami teljesen abszurd. Nyilván azonnal be kellett avatkozni ebbe a folyamatba, hogy a hajléktalanokat a gyerekek játszóterétől – meglehetősen gyakran ellenőrizve – próbáljuk meg az együttélés szabályainak betartására ösztönözni – tette hozzá Gábris Jácint.

A szóban forgó területen a közterület-felügyelet és a rendőrség is sűrűbben végezte a munkáját. A képviselő bízik abban, hogy az intézkedéseknek köszönhetően sikerül visszaszorítani az illetlen viselkedést a játszótéren és környékén.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)