Új műsorokkal készül az ünnepi időszakra a Kanizsa Televízió

Nézőink több évösszefoglaló adást is láthatnak, valamint zenei fellépések is adásunkba kerülnek. A jövőbeli tervekről és a csatorna régmúltjáról a televíziózás világnapja alkalmából beszélgettünk Tar Mihály ügyvezetővel és Bacskay Zoltánnal.

November 21-én ünneplik a televíziózás világnapját. A városi televízió 1985-ben kezdte meg működését a HSMK-ban, majd néhány évvel később tette át székhelyét a Sugár út 8. szám alá. Bacskay Zoltán huszonkét évig dolgozott a cégnél, előbb operatőrként, később külsős szerkesztőként, majd belső munkatársként.

– Akkoriban még ilyen magnóról-magnóra ment a munka. Felvettük VHS, később SuperVHS kazettára az anyagokat, és akkor azt itt bevágtuk műsorra, egyik magnóról a másikra. Volt olyan riport, ami így ment közre. Nagyon szépek voltak ezek az ősidők tulajdonképpen – emlékezett vissza Bacskay Zoltán, aki 1985 és 2007 között dolgozott a televízióban.

A Kanizsa Televízió és a Kanizsa Újság összevonásából született meg a Kanizsa Médiaház Kft, amely immáron napi kilencórányi szerkesztett műsorral várja a város televíziónézőit. Az ünnepi időszak meglehetősen zsúfolt lesz a tv életében, hiszen szerkesztőink a szokásos évösszefoglalás mellett egy teljesen új műsorformátumot is bemutatnak.

–  Az év utolsó hónapjában mindenképpen lesz karácsony és szilveszter között, illetve azon a tájékon, ahogy visszaszámolunk 12 napot, a tizenkét hónapnak az összefoglalója, ezt ismét megcsináljuk. Amióta itt vagyok ez a gyakorlat, hogy számunkra mi volt a legfontosabb, legérdekesebb. Ez az egyik, illetve a másik, ami újdonság – és ami még nem volt -, hogy nagykanizsai zenészeket kértünk fel, hogy egy-egy félórás kis műsort készítsenek, amit mi rögzítünk és ezeket a Zenélő Kanizsa karácsonyi kiadásában fogjuk sugározni – árulta el Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sport sem szorul háttérbe az év utolsó napjaiban, hiszen egy új kisfilmmel, és az FC Nagykanizsa félszezonos gólösszefoglalójával is várjuk nézőinket. Bacskay Zoltánnal és Tar Mihállyal hosszabb beszélgetést láthatnak a múltról és a jövőről későbbi Napi Kanizsa című műsorunkban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)