Világbajnokságon szerepel a kanizsai cukrász

facebook megosztás

A kiskanizsai Jakabfi Dávid is bekerült a szakács-cukrász világbajnokságra készülő magyar csapatba. Az öttagú formáció három séfből és két cukrászból áll. A szakemberek múlt héten Dávid műhelyében gyakorolták azt az ötfogásos menüsort, amivel az ítészek elé állnak Luxemburgban.

Semmit nem bíznak a véletlenre a csapattagok, a desszert tálalásánál is a legapróbb részletig, mindent elpróbáltak Jakabfi Dávidnál. A formáció kapitánya Németh Tibor, a séfek között Kocsis Patrik és Haraszti Zsolt alkotja még a gárdát, míg a kiskanizsai szakember mellett, Honfiné Rákóczy Gabriella erősíti cukrászként a válogatottat.  A fogásoknál próbálták a magyar vonásokat ötvözni a mai trendekkel.

– Ez egy marakujás, mézes variáció, ezzel a tányérral a természet felé mennénk el. A méz fontos alapanyag Magyarországon, igaz a marakuja nem feltétlen, de kicsit belevittük a nemzetközi ízeket is. Próbáltuk a nemzetközi és a hazai ízeket együtt megjeleníteni, variálni. S ez lett az egyik tányérdesszertünk, ez a sárga színben, kontrasztjaiban tündöklő marakujavariáció – árulta el Jakabfi Dávid desszertszakács.

A tagok számos szakmai díjjal büszkélkedhettek. A világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d'Oron harmadik helyezett Haraszti Zsolt felelős a főételért, ami egy vadkülönlegesség lesz.

  – Sokáig agyaltunk rajta, hogy mi legyen. Főleg magyar alapanyagokat használtunk, kápiát, szarvast, kacsát. Ezek mind nagyon jó, magyar alapanyagok. Inkább erre mentünk rá, hogy magyar alapanyagokat mutassunk. Rengeteget dolgozunk rajta – fogalmazott Haraszti Zsolt séf.

A rengeteg nem túlzás, hiszen a csapattagok elmondták, mintegy másfél évig dolgoztak a menüsoron. A világbajnokság november 26-án lesz. A magyar formáció célja, hogy dobogós helyen zárja a megmérettetést.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.