Zajlik az adventi véradóhét

facebook megosztás

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi szervezete az év folyamán több olyan akciót tart, amellyel ösztönözni kívánja az önkéntes segítőket. A karácsonyt megelőző kezdeményezés már komoly múltra tekint vissza, a szervezők minden napra minimum 40 donort várnak, ettől azonban hétfőn elmaradt a segítők száma.

Hétfőn kezdődött a véradóhét, amely a téli időszak legnagyobb véradó mozgalmának számít – mondta el Goór Violetta. A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezője kiemelte: idén nagy hangsúlyt fektettek a közösségi médiában való hirdetésre, emellett telefonon és papíralapú értesítésekkel is megkeresték az állandó önkénteseket.  

– Most igazából úgy szerveztük a véradásokat, hogy próbáltuk a délutáni időszakokra tenni, hogy kedvezzünk a véradóknak, illetve a munkában lévő embereknek. A tegnapi napunk nem volt túl erős, habár az egy délelőtti időpont volt, de így is 18-an megjelentek a kezdőnapon. Viszont nekünk nagyon fontos, hogy ezek a napok jól sikerüljenek, ugyanis minden napra 40 főt vállaltunk, 40 véradóra van szükségünk –  tájékoztatta stábunkat Goór Violetta véradásszervező.

A véradások során többször elhangzik az, hogy szeretnék a fiatalabb generációt is ösztönözni, hiszen köztük kevés a véradó. Erre cáfolt rá Makatics Géza, aki nem először nyújtotta segítő karját. 

– Már adtam többször is vért, illetve most irányítottan jöttem, az egyik ismerősnek –  mondta el Makatics Géza.

Makatics Géza elárulta azt is, a környezetében élőket is folyamatosan ösztönzi, segítsenek embertársaikon. A véradóhét folytatódik, az utolsó nap a péntek, a pontos időpontokról a közösségi felületeken érdeklődhetnek az önkéntesek, akiket a Sugár út 28. szám alatt várnak a Vöröskereszt kollégái.  

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.