A bibliotékába is megérkezett a Télapó

facebook megosztás

Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az ünnepi programon. 

Jó pár napja készültek a jeles eseményre a könyvtár dolgozói, számos platformon hirdették a Télapó érkezését, hogy minél több kisgyerek találkozhasson vele. A műsoron karácsonyi dalokat énekeltek közösen, gitárszó mellett.

– Minden nyilvános felületünkön meghirdettük ez a programot, úgyhogy igazából a városban lakó kisgyerekeket várjuk ide szeretettel. Reméljük, hogy minél többen leszünk, azoknak is örülünk, akik már könyvtárhasználók, de akik még nem, lehet, hogy most pont most fognak rákapni erre – mondta el Benke Dániel könyvtáros.

A programon a könyvtárosok is felléptek, akik mikulásénekekkel kedveskedtek a gyerekeknek.

– A mai program igazából 10 óra 30-kor kezdődik, maga a rendezvény, ekkor a kollégám, Krasznai Bertalan egy kis műsorral készült a gyerekeknek, mikulásdalokkal. Ezt követően közösen fogunk elénekelni kettő dalt, addigra megérkezik a Mikulás, ha minden igaz, és a Mikulás pedig átadja az ajándékot gyerekeknek, de nem is az ajándékon van a hangsúly, hanem a Mikulás egy kis mesével készült –  tudtuk meg Fenyvesi Attilától, a Halis István Városi Könyvtár munkatársától.

A fiatalok már izgatottan várták a nagyszakállú érkezését, lelkesen énekeltek, és mindenki bátran válaszolt a Mikulás kérdéseire. 

– A nővéremmel jöttem, és jön elvileg majd a Mikulás és lesz elvileg zene is – És miért várod ezt a programot? – Mert jön a Mikulás –  jegyezte meg Bence Léna.

A résztvevőket név szerint hívta ki a piros ruhás, és egy kis aprósággal, valamint pár lelkesítő szóval ajándékozta meg őket. 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.