A kanizsai iskolák pedagógusai is csatlakoztak az újabb tanári demonstrációhoz

facebook megosztás

Mint ismert, szerdán a Belügyminisztérium közleményéből derült ki, hogy nyolc tanárt ismét elbocsájtottak a polgári engedetlenségben való részvételük miatt. A hír kapcsán 11 helyi testület egy-egy fotót töltött fel a Facebookra, majd vasárnapra az Ady utcába hirdettek szolidaritási demonstrációt a kanizsai tanárok, ezen 16 oktatási intézmény dolgozói, egységesen vesznek részt.

Több akadály is feszíti az oktatás ügyét Jakab Andrea, a Pedagógusok az iskolákért Nagykanizsa és környéke csoport tagja szerint. A helyi demonstrációk egyik fő szervezője úgy látja, a méltánytalan bérezés miatt teljesen elöregedett a szakma, és nincsen tanárutánpótlás.

– Délután jöttek az első hírek, azzal kapcsolatosan, hogy újabb nyolc pedagógust bocsátottak el Budapesten az Eötvös, a Karinthy és a Vörösmarty gimnáziumokból polgári engedetlenség miatt. És a mi élő csoportunkban is futótűzként terjedt a hír, és rögtön arra gondoltunk, hogy egy gyors reakcióval mindenképpen ki kell fejeznünk az elégedetlenségünket ezzel kapcsolatosan is, hogy mélyen nem értünk azzal egyet, hogy ilyen módon próbálják meg elhallgattatni a pedagógusokat, a diákokat és a szülőket – mondta el Jakab Andrea, a Péterfy Iskola pedagógusa.

Jakab Andrea hozzátette: a legnagyobb gond, hogy a közbeszédben ezek a felvetések meg sem jelennek, pedig egy komoly problémahalmazról kellene értekezni. Ezért is szerveznek Nagykanizsán vasárnap demonstrációt.

– Mindenképpen várunk szülőket, nagyszülőket, olyanokat, akik egyetértenek abban, hogy tényleg az oktatás, az most már a csőd szélén áll. S fejezzék ki azt, hogy nem értenek egyet sok mindennel, ez három órakor az Ady utcában, lesz egy kolleganő, aki felszólal, beszédet mond, lesznek különböző kis jelenetek, tehát szeretnénk közösen egy fáklyát meggyújtani – fogalmazott Tímár Lilla, a Kőrösi Iskola tanítója.

A fáklya lángja szimbolizálja azt, hogy rávilágítson a helyzet súlyosságára és kifejezze a szülők, diákok, pedagógusok összefogását. A demonstráció vasárnap 15:00 kor kezdődik az Ady utcában az árkádok alatt. A témával bővebben Napi Kanizsa című műsorunkban foglalkozunk.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.