Adventre és vb-meccsekre...

facebook megosztás

Alighanem Vukovártól Dubrovnikig fogadta jó néhány kávézóban a képünkön ábrázolt látvány az embert dél-nyugati szomszédunknál, Horvátországban a katari labdarúgó-világbajnokság horvát - brazil negyeddöntője apropóján.

A pénteken délután négy órától megrendezett mérkőzés nem kicsi drámát hozott, s végül a hosszabbításba torkolló csatározás 1-1-es döntetlennel ért véget, büntetőkkel pedig az egyébként varasdi lakos, Zlatko Dalic szövetségi kapitány együttese került a legjobb négy közé. A téli időszak – mifelénk - nem kimondottan a kiülős időtöltés, majd esetleg egy sikeres meccs utáni, kocsikból harsogó tülkölés ideje, ugyanakkor a pénteki délelőtt folyamán a horvát határőr Letenyénél már rákérdezett, hogy a látogatás kapcsolatban áll-e a labdarúgó vb-vel?

Nos, volt köze hozzá, s nem hatott meglepetésként, hogy az ottani reggeli napilapok címei az óriási terjedelem mellett inkább csoda-várásról tanúskodtak... Hát, a csoda lényegében bekövetkezett: a horvátokra két találkozó még vár Katarban, mely egyben Perlaktól (Prelog) Csáktornyán és Varasdon át Zágrábig kiváló turisztikai desztinációt kínál az adventi időszakban: világbajnoki meccsnézést, ha kicsit fagyoskodva is, de a kivetítők előtt...

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.