Az advent és a Mikulás jegyében koncertezett a Nagykanizsai Fúvószenekar

facebook megosztás

Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.  

Az adventi időszak egyik kulturális eseménye a Nagykanizsai Fúvós Zenekar koncertje. 2021-ben a járványhelyzet miatt elmaradt, idén azonban nagy sikerrel, két időpontban is megtartották. A Mikulás mellett a krampusz is vendégeskedett a programon, a zenei művek között pedig az I love rock n roll és a Rózsaszín párduc dallamai is felcsendültek. A felkészülés már tavaly elkezdődött. Az előadás forgatókönyvét – a korábbi évekéhez hasonlóan – Tatár Csaba, a fúvószenekar vezetője készítette.

– Sajnos elmaradt a tavalyi koncert, mert a Covid miatt végül lemondtuk, megtartottuk ezt a forgatókönyvet, amit tavaly megcsináltuk, mert olyan jónak tartottuk, egy kicsit javítgattunk rajta és akkor az idén ténylegesen kész lett, azt gondolom egy tanulságos forgatókönyvet sikerült megcsinálnunk, ahol szeretnénk megmutatni, azt, hogy mik azok a malőrök, amiket elszoktak követni a szervezők, hogy milyen is egy Mikulás – mondta el Tatár Csaba a Nagykanizsa Fúvószenekar karnagya.

A zenekarban fiatalok és idősebbek is szerepet kaptak. Gál Gergely tubás immáron 10 éve tagja az együttesnek. 

–Teljesen változatos a zenekarunk profiljához képest a felhozatal, ma is hallhatóak rock and roll, pop és karácsonyi számok, mint mindig máskor. Zenei részben talán komolyabb felhozatalt a karácsonyi számok terén tudunk nyújtani, amik tényleg a valódi nagyzenekari hangzást tudják nyújtani a közönség felé – fogalmazott  Gál Gergely a Nagykanizsa Fúvószenekar tubása.

Az előadásokat idén is telt ház fogadta. A Mikulás váró koncertből részleteket hallhatnak, a Karácsonyi Zenélő Kanizsa című magazinműsorunkban december 29-én. 

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.