Az olvasás megszerettetése a könyvtárpedagógiai foglalkozások elsődleges célja

facebook megosztás

Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/A-sok vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás továbbadását is megcélozták a szervezők. 

A könyvtárban megélhető élmények erősítése, a könyvtárhasználat elsajátítása is része a foglalkozásoknak, amelyek komplex módon zajlanak. Az ünnepi időszakhoz kapcsolódva ezúttal egy nagy mikulásteszt kitöltésével, kézműveskedéssel és zenehallgatással várták a diákokat.

– Ebbe a kis karácsonyi foglalkozásba lett vetélkedő szervezve, amit nagy örömmel fogadott minden korosztály. Aztán van egy kis kézműves része a programnak, ahol papír rénszarvast készítenek a gyermekek, illetve lesz mese, attól függően, hogy mit szeretnének a gyermekek. A foglalkozás lényege, hogy a gyermekeket bevonzzuk a könyvtárba, ne csak egy hagyományos kölcsönzés formában ismerkedhessenek meg a könyvtárral, hanem az alkalomhoz illően valamilyen foglalkozáson is részt vehessenek –   hangsúlyozta Szabó Eszter gyermekkönyvtáros.

A Rozgonyi úti Általános Iskola negyedikesei visszatérő vendégek, hiszen rendszeres látogatói, kölcsönzői a bibliotékának.

–Több éve járok ide a könyvtárba, nagyon szeretek olvasni otthon is és nagyon jó foglalkozások vannak itt mindig – jegyezte meg  Horváth Hédi a  Rozgonyi Úti Általános Iskola tanulója.   

A betűk, az olvasás megtanítása mellett az olvasás örömének átadása is rendkívül fontos feladata a tanítóknak – véli Borsosné Kalocsai Judit.

– Ebben az online világban nagyon fontos, hogy könyvtárba járjunk és megismerkedjenek a könyvekkel, mint papíralapú nyomtatvánnyal a gyermekek. A könyvtárban mást is lehet, mint kölcsönözni, így amikor kivesszük az iskolából ezt a foglalkozást egyfajta projektszemléletben, így a gyermekek azt a tudást, amit az iskolában megszereznek egy másik helyszínen is tudják kamatoztatni –  nyilatkozta Borsosné Kalocsai Judit a Rozgonyi Úti Általános Iskola tanítója.

A diákok a foglalkozáson apró kézműves ajándékot is készítettek, amit mindannyian szeretteiknek címeztek meg.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.