Az öröm gyertyája is ragyog a város koszorúján

facebook megosztás

A pénteki és szombati esőzés után, vasárnap felragyogott az öröm gyertyája az Erzsébet téren. Az adventi forgatag vállalkozói várták az érdeklődőket, míg a gyertyagyújtás programját ezúttal is az önkormányzat szervezte.

Délután egyre többen gyülekeztek az Erzsébet téren, kicsik és nagyok, fiatalok, családosok és idősebbek egyaránt megjelentek a vásárban. Sokan megkóstolták a forró italokat. A szolgáltatókat minden korosztály keresi ezekben a hetekben, a legutóbbi péntek és szombat kivételével elégedettek a résztvevők.

– Szerintem az emberek életében ez az adventi időszak nagyon fontos. Főleg a mai világban. Ez a szeretet ünnepe, maga a gyertyagyújtás, a meghittség, ami itt szokott lenni. Tehát lejönnek, kíváncsiak az emberek, mégiscsak a mi rendezvényünk, Kanizsa városáé. Idén főleg a civil összefogásnak köszönhetően a mi rendezvényünk – emelte ki Németh Tünde, vállalkozó.

A fogvacogtató hideg ellenére számos család érkezett vasárnap a térre.

– Elsősorban a gyermek miatt, hogy lássa ezt, ami itt van lent. A kis forgatagot, a fények, kisvonat, leginkább miatta. De nyilván kicsit mi is kimozdulunk – mondta el Nagy-Jakab Jetta.

A város adventi koszorújának harmadik gyertyája vasárnap este izzott fel, Balogh László polgármester ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta: „ez a szép kanizsai adventi koszorúnk is egy szimbólum, mely összeköt bennünket. Ebben a városban egyek is lehetünk, mert összeköt minket a közös múlt, a hagyomány és annak a reménye, hogy a holnap szebb és fényesebb lesz.”

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.