Elismert hegedűművészek tartottak mesterkurzust a zeneiskolában

facebook megosztás

Hegedű-mesterkurzust tartottak ma délelőtt a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában. A rendhagyó órán az intézmény növendékei mellett, több városi iskola tanulója is részt vett.

A nagykanizsai intézményben tartott mesterkurzus a Fesztivál Akadémia Budapest tehetséggondozó programján belül valósult meg. A meghívott hegedűművészek Kelemen Barnabás, és Kokas Katalin voltak, akik országszerte aktívak a zenei tehetségek felkutatásában, és a művészet alapfokú oktatásában.

 – Nagyon híres hegedűművészek, hiszen ha akár Kelemen Barnabást említem, aki Kossuth-díjas, Liszt-díjas hegedűművész, és ugye felesége Kokas Katalin szintén hegedű- és brácsaművész, akik talán egyik nap Amszterdamban vannak a Concertgebouw termében, másnap lehet, hogy elmennek Kanadába egy koncertre. Világversenyeket, vonósnégyes versenyeket nyernek –  mondta el Baráth Adrien az intézmény igazgatója .

A programon főleg az intézmény tanárai által kiválasztott diákok vehettek részt, de sokan látogattak el rendhagyó énekórára a környékbeli általános iskolákból is. A kurzus célja a különböző fokú művészeti oktatások összekapcsolása, és a gyerekek inspirálása a zene szeretetére.

– A kurzus célkitűzései, ugye beszéltünk a mestertanárokkal is, hogy inspirálják, motiválják a gyerekeket, hogy hidat építsünk fel az alapfokú művészeti iskola, a közép és az egyetemi képzés között. Hiszen ez megszűnt a 80-as években – tette hozzá Baráth Adrien.

A művészek még a jelenlegi tanévben tervezik a következő, hangversennyel egybekötött kurzus megtartását a zeneiskolában. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.