Féltucat tamburazenekar lépett fel egyszerre a templomban

facebook megosztás

A Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat első alkalommal szervezett adventi koncertet, Nagykanizsán. A hangverseny egyediségét az adta, hogy a régióban működő 6 tamburazenekar mindegyike fellépett vasárnap a Felsőtemplomban.

A környező horvát hagyományokat ápoló településekről, Murakeresztúról és Tótszerdahelyről érkeztek a fellépő gyerekek és tanáraik, valamint nagykanizsai együttesek is képviseltették magukat. Az együttesekben egyaránt szerepelnek általános iskolások, középiskolások és a felsőoktatásban tanulók is.  Vargovics Józsefné, a megyei önkormányzat vezetője örül, hogy egyre több fiatal foglalkozik a dalmát nyelvvel és zenével.

– Ez a mai azért egyedi, mert a régióban működő 6 tanburazenekar, ad elő műsor, ami számunkra is nagy dolog, Mégis ítéletről beszélünk, mégis horvát nyelvű adventi énekekről és imákról beszélünk, ami nyilván nehezebb a fiatalok részére is. Első meghívásra igent mondtak, és információink szerint, nagy lelkesedéssel készültek – fogalmazott Vargovics Józsefné, a megyei önkormányzat elnöke.

A gyerekeket Vargovics Máté és zenésztársai tanították.  Murakeresztúr, Tótszerdahely és Nagykanizsa 2-2 zenekarral vett részt a koncerten, így állt össze a Mura-menti régiónak a tambura zenei repertoárja.

– Az adventi időszakban, a karácsonyra készülődve, egy koncert keretében jöttünk most össze, a környék tamburazenekarai és szeretnénk úgymond egy közös ráhangoló élmény nyújtani az érdeklődőknek – tudtuk meg Vargovics Mátétól, a Stobos Tamburazenekar tagjától.

A koncert fénypontját az adta, hogy a 6 tamburaegyüttes együtt játszotta el a Csendes éj című egyházi éneket, amit közösen énekeltek a padsorokban helyet foglaló közönséggel.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.