Győztes rangadón vannak túl a férfi kézisek

facebook megosztás

Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata. A sikernek köszönhetően Csalló Ádám tanítványai megerősítették helyüket a tabella élén és magabiztosan várhatják a PEAC elleni mérkőzést.

A rangadóra valósággal megtelt a Tungsram-csarnok nézőtere és a publikum legnagyobb megelégedésére a dél-zalaiak már a hatodik percre 5-1-es előnyt alakítottak ki. A differencia ezt követően három és öt gól között változott, az első félidő utolsó fél percében azonban kétszer is betaláltak a csömöriek, így a szünetre 15-10 helyett 15-12-vel vonulhattak a csapatok. A fordulást követően a csömöriek tovább csökkentették a különbséget, egyenlíteniük azonban nem sikerült, sőt, az utolsó tíz percnek magabiztosnak mondható előnnyel vágott neki a Tungsram. Az események a hajrára pörögtek fel, a hazaiak támadásban több hibát is vétettek, ezt kihasználva pedig a Csömör visszajött a meccsbe. Egy eladott labda után a vendégek már azért támadtak, hogy az utolsó két percet mínusz kettőről kezdjék, Szabó Martin azonban egy védéssel megakadályozta ezt.A kegyelemdöfést az utolsó percekben több gólt is szerző Kovacsics Ferenc adta meg a csömörieknek, aki beállította a 32-28-as végeredményt.

– Egy jó színvonalú mérkőzést játszottunk úgy gondolom. Akik kilátogattak a nézőtérre, élvezhették, amit láttak. Ezen kívül úgy gondolom, hogy 28 gólt kaptunk, ezeknek a nagy része abból adódott, hogy támadásban pontatlanok voltunk, a védekezésünk felállt fal ellen rendben volt – értékelt Csalló Ádám a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A kanizsaiak legeredményesebb játékosa ezúttal Hári Kristóf volt hét góllal, Füstös Attila és Csordás Marcell hat-hat alkalommal vette be a kaput. A hálóőr Szabó Martin szezonbéli legjobb teljesítményét nyújtva, több nagy védést produkálva vállalt főszerepet a győzelemből.

– Ez első félidőben jól indult a védés, a második félidő elején kicsit alábbhagyott, de a végére szerencsére össze tudtam kaparni magam. Ez nagyban köszönhető volt az egész védelemnek, mert az egész mérkőzésen a védelmünk nagyon jól működött – mondta el Szabó Martin a Tungsram SE Nagykanizsa játékosa.

Kovács István, a csömöriek vezetőedzője stábunknak elárulta, hogy játékosai célja az, hogy folyamatosan fejlődjenek, ennek ellenére reménykedett abban, hogy tanítványai meglephetik a listavezetőt.

– Ennél nagyobb csatára készültünk, nem volt itt a csapatom fejben. Sokkal több dologra készültünk, mint amit meg tudtunk valósítani. A rutint lehozta a nagykanizsai csapat hazai pályán, rutinos játékosokkal. Kértem a csapatomat, hogy a rutint próbáljuk megzavarni bennük. Nem sikerült, és futottunk az eredmény után egész meccsen – nyilatkozta Kovács István a Csömör KSK vezetőedzője.

Tíz forduló után a Tungsram SE kilenc győzelemmel és egy döntetlennel várja a PEAC elleni idegenbeli bajnokit, amely az őszi idény utolsó 60 perce lesz. A két csapatot jelenleg három pont választja el a tabellán.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.