Hatodik alkalommal szervezte meg a Kanizsai Futóklub a rénszarvasfutást Újudvaron

A termelői piaccal egybekötött program, egyben hangolódás volt az ünnepekre. A szervezők gyerekeknek és felnőtteknek is készültek futamokkal, az indulók mézeskalács emlékérmekkel gazdagodtak.

A hagyománynak számító futást 400 méteren teljesíthették a kisebbek, míg a felnőtteknek a tv-torony megkerülésével 9 kilométeres kört kellett megtenniük. Két évvel ezelőtt privát rénszarvas futamot hirdettek a covid miatt, akkor egyénileg kellett a távokat teljesíteni, és egy selfit kellett készíteni a tv toronynál bizonyítékként, az utóbbi két évben viszont már hagyományos körülmények között indulhattak a futók. A klub alelelnöke bízott az idei év sikerében is, hiszen az időjárás kedvezően alakult a hétvégén.

–Rénszarvasfutásnak hívjuk ezt a mai eseményünket, ezt minden évben karácsony előtti utolsó hétvégéken szoktuk megrendezni. Ez a 6. alkalom, hogy összegyűlünk, ilyen 40-50, vagy még 70-en is szoktunk jönni, attól függően, hogy az időjárás milyen, most úgy látom, hogy elég kedvező, bár ugyan hideg van, de a nap kisüt, tehát semmilyen nedvesség nem érkezik fentről, bátran jöhetnek a futók – nyilatkozta Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A Gombor-testvérek adták az alapötletet, ami a rénszarvasos mézeskalács érmeket illeti.  Minden célba érőnek felkerült a nyakába az édes elismerés.

– Hat évvel ezelőtt úgy indult az ötlet, hogy a nővéremmel. Karácsonyi süti előkészületeket tartottunk, volt egy rénszarvasos keksznyomdám, és arról beszéltünk, hogy milyen jó lenne ebből egy érmet csinálni. Így jött ez az egész ötlet, hogy tartsunk egy rénszarvasfutamot, és most amióta meg van már Újudvaron a termelői piac azóta az adventi vásárral együtt közösen rendezzük ezt a futást, Jakab Sándor polgármester Úr, Újudvar polgármestere már a kezdetek óta támogatja ezt a rendezvényt, mindig vendégül láttak minket forralt borral, forró teával – tudtuk meg Gombor Nikolettától, a futóklub tagjától. 

A hideg sem tántorította el a futókat, a futamok végén forró ital és befutó csomag várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, akik később  termelői piac portékái közül válogathattak ajándékokat a fa alá.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)