Idén sem marad el a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat adománygyűjtése és ételosztása

facebook megosztás

Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva. A kezdeményezés részeként az egyik kanizsai hipermarket területén várják a felajánlásokat minden pénteken, egészen december 23-ig. A tegnapi sajtótájékoztatón Teleki László azt is elmondta, a Covid miatti kényszerszünet után, idén ismét megtartják az ünnepi ételosztást.

A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által felkért szerveztek vezetői örültek a megkeresésnek, hiszen fontosnak tartják – a karácsonyi időszakban kifejezetten – az idős, beteg rászorulók támogatását. Teleki László hozzátette: nemrégiben 320 üveg Béres Cseppet nyertek egy pályázaton, amit szintén kiosztanak az ünnepi csomagok részeként.  

– Decemberi karitatív programot hirdettünk meg hárman, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a nagykanizsai Vöröskereszt alapszervezete és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Itt azt kell tudni, hogy közösen megfogalmaztunk egy levelet a Tesconak, a Tesco vezetőinek, és elküldtük. Minden pénteken, a karácsony előtti péntekig bezárólag gyűjthetünk élelmiszert, megkaptuk rá az engedélyt. Így adományokat gyűjthetünk a Tesco területén minden pénteken 15:00 órától 18:00 óráig – mondta el Teleki László a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az összegyűlt adományt közösen szétosztják a szerveztek a nehéz helyzetben élő kanizsaiaknak, a rászorultság elve alapján. A tagok fontosnak tartják az együttműködést, és azt remélik, a jövőben további civil vagy önkormányzati szerveztek is csatlakoznak a jótékonysági megmozduláshoz. 

– Nagyon köszönöm a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, különösen Teleki László úrnak a felajánlást, és külön köszönöm az önkormányzat intézményeinek, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézménynek, illetve a Család és Gyermekjóléti Központnak a segítségét az adományok célba juttatására. A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének, akik ebben az összefogásban a rászorultakhoz célzottan tudják eljuttatni a támogatásokat – jegyezte meg Schauta Marcell a Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

A 20 éves hagyományt folytatva, melegételt osztanak a roma önkormányzat épültében december 24-25-én és 26-án, 15:30-tól.  

K.B.V:

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.