Következhetnek a valódi izgalmak

facebook megosztás

A Tuxera Aquaprofit NSK címvédő sakk bajnokcsapata újabb rangadót vívott az idei bajnokságában, ellenfele a Szuperligában a forduló előtt (is) előtte álló Ajka volt.

Tuxera Aquaprofit NSK (5.) – Sentimento Ajka BSK (3.) 6:6

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 3. forduló. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Rodshtein – Pechác 0:1, Balogh Cs. - Bánusz döntetlen, Antal – Bauer döntetlen, Márkus – Prohászka döntetlen, Ivanisevic – Korpa döntetlen, Aczél – Aveskulov döntetlen, Medvegy – Czebe döntetlen, Horváth Cs. - Pásti döntetlen, Csonka – Bagi döntetlen, Galyas jr. - Varga Z. döntetlen, Palczert – Gaál Zs. 1:0, Gara T. - Jakab 1:0.

Az eredményből is kitűnik, a kanizsai sakkmeccs nem csupán nevében volt rangadó.

- Óriási küzdelem volt, hatalmas meccsekkel a rangadó – fogalmazott Nádasi Tamás, a dél-zalai sakk klub elnöke. - Végig kijátszott játszmák voltak, nem csak „szalonremik”, s több partiban álltunk sokkal jobban és nem nyertünk, ugyanakkor volt két kedvezőtlenebb szituációs állásunkból, amikor végül nem nullás pontunk lett. Tartalékos együttesünkből az utolsó táblásoknak jár a nagy dicséret, nagyot játszottak, a csapat számára pedig nincs más hátra, jövőre minden párosítást meg kell nyernünk, hiszen ez a bajnokság roppant kiélezett lesz. Az élő játszma-követésünk is debütálhatott, s még egyszer említeném, Gara Tícia szép sikert könyvelhetett el, s ne feledjük, Palczert Mátyás Gaál Zsókát tudta legyőzni.

A 6:6-os döntetlennel mindkét csapat hátrébb lépett, hiszen a Haladás mindkettőjüket megelőzve a tabella második helyére ugrott, illetve a kanizsaiakat még a Kőbánya is elkerülte.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.