Lesz még ok a menetelre...

facebook megosztás

Az lett volna a meglepetés, ha nem tűnnek fel Perlakon... Persze, mivel a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjét rendezték Brazília és Horvátország szereplésével, a kanizsai, mondhatni szokásos „küldöttség” természetesen a a határ túloldala felé vette az irányt péntek délután.

Aligha kellett attól tartani, hogy idővel ne legyen jó hangulat, s főképp, mivel az eredmény számukra is jól alakult (mint ismert, a horvátok a hosszabbítás után 1-1-re végződött összecsapást a büntetőpárbajban megnyerték), már most biztosra vehető, hogy essen az eső, hulljon a hó, vagy fújjon a szél, Sziva Istvánék persze, hogy a perlaki Kapljica kávézójában, vendéglátó-egységében múlatják idejüket.


Mindig van alkalom a sport apropóján (is) a találkozásra, a kanizsai ifjú csapat legutóbb a horvát - brazil focimeccs alkalmából tett látogatást Perlakon

De hogy azért egy kis futball mini-szakmázást is ejtsünk, Visnovics Lászlót, a megye kettes Deák-Gizmó Murakeresztúr SE edzőjét kérdeztük, aki annak idején, 2009-ben a Nagykanizsai TE 1866 legénységével az NB III harmadik helyén is zárt bajnokságot.


24 esztendő alatt a harmadik vb-elődöntőzés futball világbajnokságon - aligha véletlen, hogy a szombati horvát napilapok a pénteki történéseket harsogják

Fotó: Polgár László

- Nagyon egyszerű a történet, Dalic mester taktikája hihetetlenül ült a tegnapi meccsen – fogalmazott „Visa” sietősen, s ne legen kétségünk afelől, hogy a jövő héten lesznek még izgalmak a világbajnokságon. Mint ismert, az egyik elődöntő mérkőző felei már megvannak, hiszen Argentína mérkőzhet a horvátokkal, míg a szombati napon az derül ki, hogy az angol, francia, marokkói, portugál négyesből mely együttesek találkoznak a másik ág elődöntőjében.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.