Lezárult a Kanizsa Leg, leg, legjobbja játék

facebook megosztás

Busa Ferenc lett a Kanizsa Leg, Leg, Legjobbja játék 2022-es győztese. Az online kezdeményezésen – amelynek díjátadóját pénteken este tartották a Halis István Városi Könyvtárban – a közösségi médiában lehetett szavazni a nevezőkre.

A kezdeményezés célja, hogy évente megtalálják Nagykanizsa legodaadóbb, legszerethetőbb emberét, aki egy éven át viselheti ezt a címet. Busa Ferenc már rutinos résztvevőnek, sőt, többszörös győztesnek számít.

– Ötödik alkalommal vagyok benne, négyszer megnyertem. Nagyon sok ismerősöm volt, akik külföldről szavaztak. Igaz, nagyon sokan nem tudták, hogy hogyan kell szavazni, ezért el kellett mondani nekik ezt, mert sokan a profilképemre szavaztak. Majdnem 1000 fölött lett volna a szavazat ezzel - mondta el Busa Ferenc.

A megmérettetés ötlete Kanizsai József és Riersch Zoltán fejéből pattant ki néhány évvel ezelőtt, kezdeményezésükkel a közösség építésében is igyekeztek segíteni. Az idei versenyre november közepétől lehetett szavazni a „Kanizsa Leg Leg Legjobbja” elnevezésű Facebook-csoportban, a győztes az lett, aki a legtöbb like-ot kapta.

– A játék lényege, hogy ki tud minél több embert megszólítani. A játék 2400-nál is több emberhez jutott el és 300-nál több személy vett részt. Meg szeretném köszönni a szponzorok támogatását, hogy mindenki támogatta ajándékkal a győztest – fogalmazott Kanizsai József szervező.

A győztes jutalma a beérkezett felajánlások mellett egy 5000 forint értékű könyvcsomag lett. A díjátadón részt vett Gábris Jácint, az Oktatási, Kulturális Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke is, aki immáron második éve támogatja a baráti versengést.

– Azt gondolom, hogy minden ilyen jellegű kezdeményezést támogatni kell, hiszen látszik, hogy igény van rá. Másrészt ünnepek előtt az emberek örülnek minden ilyen kezdeményezésnek és örömmel vesznek benne részt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján abszolút pozitív a mérleg – árulta el  Gábris Jácint bizottsági elnök.

A szervezők stábunknak elárulták, hogy terveik szerint a következő években is megtartják a Kanizsa Leg, Leg, Legjobbja játékot. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.