Magyar sikerek és remek hangulat a kanizsai FitKid Európa-bajnokságon

facebook megosztás

FitKid Európa-bajnokságot és Acrodance Európa Kupát rendeztek a Kanizsa Arénában. A négynapos megmérettetésen a magyarok mellett ír, lengyel és spanyol versenyzők küzdöttek a minél jobb helyezésekért. A versenyt végül 15 aranyéremmel zárta a hazai küldöttség.

A FitKid gyakorlatok több tényezőből állnak, a másfél-kétperces produkciók során a pontozóbírók értékelik az akrobatikai és a gimnasztikai elemeket, a lazaságot, valamint az erőt. Az első Európa-bajnokságot 2000-ben Győrben rendezték, hazánk azóta is nagyhatalomnak számít, de a kontinensen több ország is képes volt már jelentős eredményekre.

– Tulajdonképpen a FitKid Magyarországról indult el 1997-ben, és most 25 éves. Ahogy Magyarországról elindult, egyre több szövetség csatlakozott. A magyarok ma is az eredményes és tömegországok közé tartoznak. De ezen kívül spanyolok, olaszok, írek, akiket tudnék említeni, hogy esélyesek is és sokan is vannak – nyilatkozta Csábi Ildikó, az International FitKid Division vezetője.

A verseny remek hangulatban zajlott, a sportolók és edzőik nemcsak a talajon, hanem a szurkolásban is megküzdöttek egymással, a versenyzők örömére. 

– Szerintem eléggé erős, a magyarok nagyon szeretnek szurkolni és van egyfajta rivalizálás a nemzetek között, hogy ki tud jobban szurkolni – árulta el Géczi Georgina versenyző.

A résztvevők többsége önkifejezésként is tekint a fitneszre és a táncra. Szabó Vivien célja nem feltétlenül a minél jobb helyezés volt, hanem az, hogy a gyakorlatát úgy mutassa be, ahogyan azt a felkészítőivel eltervezték.

Egy szezonban készültünk erre, nyáron készült el ez a koreográfia, előtte egy másik volt. Nyáron kezdtük el csinálni, voltam vele egy felkészítőversenyen, majd most az Európa-kupán. Azért ezt választottam, mert szerettem volna egy kicsit ilyen érzelgősebbet és megmutatni ezt az oldalamat is. Eddig inkább ilyen táncosabb gyakorlataim voltak – árulta el Szabó Vivien versenyző.

A magyar küldöttség összesen 15 aranyérmet szerzett a különböző kategóriákban, az éremtáblázat élén a spanyolok zártak.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.