Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatót Tungsram jelenlegi helyzetével kapcsolatban Komjáthi Imre

facebook megosztás

Sajtótájékoztatót tartott a Tungsram jelenlegi helyzetével kapcsolatban Komjáthi Imre. Az MSZP elnökhelyettese az eseményt követően adott interjújában elfogadhatatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy a nagykanizsai alkalmazottaknak a munkahelyük megszüntetése mellett azzal is szembe kellett nézniük, hogy egykori munkáltatójuk részben felmondta a kollektív szerződést és így kevesebb pénzhez jutnak hozzá,

A szocialista politikus országjárása állomásai közé iktatta be Nagykanizsát, ahol a Tungsram megszűnéséről is szót ejtett. Komjáthi Imre stábunknak elárulta, hogy pártja egy olyan határozati javaslatot iktatott be, amely meggátolná, hogy a kormánynak olyan cégek is stratégiai partnerei legyenek, amelyek súlyosan megsértik a munkaügyi kapcsolatokat, nem támogatja a szakszervezeteket és jelentős támogatást követően emberek százait teszi utcára.

– Ha már egyszer stratégiai partneri szerződést kötöttek, akkor ezt a szerződést mondja fel a kormány. Még tovább mennénk, legyen ez transzporens, lehessen ezt látni, országgyűlés elé kelljen vinni és egy internetes felületen megjelenjen, hogy melyek azok a cégek, amelyek esetében a kormány visszautasította a stratégiai partneri szerződést illetve felmondta ezt a szerződést. Igenis legyen súlya annak, hogyha egy munkáltató ilyen gyalázatos módon bánik a munkavállalóival – jelentette ki Komjáthi Imre.

A párt beadványát jövő tavasszal tárgyalhatja az Országgyűlés. Az MSZP elnökhelyettesével bővebb beszélgetést láthatnak ma esti Napi Kanizsa című műsorunkban és hétfő este jelentkező Híradónkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.