Nagylelkű felajánlást tett a kanizsai desszertszakács

facebook megosztás

2000 darab süteményt és 30 darab bejglit ajánlott fel a Szivárvány EGYMI gyerekeinek és a gyermekotthon lakóinak Jakabfi Dávid. A jótékonysági akcióban 8 kollégája segítette a kiskanizsai desszertszakácsot, aki nem először jótékonykodik, nyáron 1600 hagyományos édességgel és még pár száz szelet különlegességgel is készült a rászorulóknak.  

Szorgosan dolgoztak a cukrászok az ötféle sütemény elkészítésén. Alapvetően gyakorlásra készültek, de végül úgy döntöttek, a kész édességválogatásokat jótékony célra ajánlják fel. A munkát több önkéntes is támogatta.

– A mai nap folyamán a cukrász lányok mézeskalács díszítéssel foglalkoznak, bejglit sütnek, és jótékony célra fogja Dávid ezeket a termékeket felajánlani – árulta el Szűcsné Kati.

Jakabfi Dávid műhelye idén elkészült teljesen, vállalkozása pedig folyamatosan bővül. Néhány újításon való kísérletezés adta az alapötletet.

–Most már lassan hatan dolgozunk itt. Folyamatosan bontogatjuk a szárnyainkat, különböző süteményeket, karácsonyi süteményeket sütünk, tanulunk, hogy a jövőben majd ezzel is tudjunk foglalkozni. Ennek a kísérletnek a keretein belül arra gondoltunk, hogy a sütemény ne vesszen kárba, ezért szeretnénk felajánlani idén olyanoknak, akik nem biztos, hogy megtehetik, hogy elérjék ezeket a termékeket. Mindent minőségi alapanyagokból készítünk, a bejglit vajból, különböző karácsonyi kekszeket, mézes kalácsokat díszítünk – mondta el Jakabfi Dávid desszertszakács.

Többen is a sütés szeretete és a jótékonyság szelleme miatt vettek részt a szombati eseményen.

– Mert nagyon jó adni, és Dávid nagyon szeret is adni. Egyrészt, egy jó embernek gondolom, én szeretek sütni, a sütéssel sok embert boldoggá lehet tenni, hogy egyáltalán az ember, csak, hogy gondol rá – hangsúlyozta Kovács Dorina.

A két intézménynek különböző időpontokban adják át a süteménycsomagokat a hét folyamán.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.