Nem sikerült a terveknek megfelelően az adventi véradóhét

Lezárult az adventi véradóhét Nagykanizsán. A szervezők nem elégedettek az ötnapos programmal, az előre tervezett véradószám alig 70 százalékát érték el.

Ma délután még lehetett menni a véradó állomásra, de mint ahogy a szervezők részéről Goór Violetta fogalmazott: elszomorodtak a hét végére.

– Nagyon készültünk erre az eseményre, sokféle felületen hirdettük a véradásidőpontokat, illetve hívtuk az embereket. Viszont nem lesz meg a tervünk. 200 főt terveztünk erre a hétre, most tartunk körülbelül 70 százaléknál. Kicsit elkeseredtünk, nagyon-nagy energiát fektettünk az egészbe, hiszen ilyenkor a mi feladatunk, hogy biztosítsuk a vért a kórházaknak, ez sajnos alulmaradt ezen a héten – tudtuk meg Goór Violetta szervezőtől.

Vida György Attila rendszeres véradó, ő most is kapott értesítést, hogy szükség van a segítségére. Mint elárulta, ha teheti, ha munkahelyi kötelességei engedik, rendszeresen megjelenik.

– Én úgy vagyok vele, hogy jó érzés, ha az ember segít olyanokon, akiket valami baleset ér, vagy betegsége van, hogy vérre van szüksége. A mai világban nem nagyon adnak az emberek vért, ahogy hallom. sokan félnek, vagy nem adhatnak, én úgy vagyok vele, ha tudok, akkor én adok – fogalmazott Vida György Attila.

A decemberben még bíznak a véradásszervezők, a következő hetekben vidéken is lesznek alkalmak, például Letenyén és Zalakaroson. Továbbá a kanizsai állomáson is lesznek kijelölt véradó napok.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)