Remek évet zártak a kanizsai ökölvívók

Idén is megtartották az évzáró ünnepségüket a Kanizsa Boksz Klub vezetői és sportolói. A klubvezetők megjutalmazták azokat a versenyzőket, bírókat, támogatókat akik hozzájárultak a 2022-es évben az egyesület sikeréhez. A klub eredményes esztendőn van túl, mivel az ország legjobbjai között szerepel.

Az ünnepek előtt összefoglalták az év eseményeit, eredményeit a Boksz Klubosok, megköszönték a munkáját a segítőknek és motiválták versenyzőiket, hogy a következő évben még sikeresebbek legyenek. Draskovics Szilárd klubelnök szerint nem lehet panasz a 2022-es évre sem, hiszen szép eredményeket értek el az egyesület sportolói, akik az országos összesítésben még több pontot szereztek, mint tavaly.

–Egy nagyon eredményes év után vagyunk, és nehéz is lesz ezt, majd überelni 2023-ban. Mivel már az év elején 3 versenyzőnk meg volt hívva a válogatottba egy Brassó Openre, nagyon jól szerepeltek. Utána jött az Énekes István Emlékverseny, ami egy kiemelt verseny és egy válogató egyben, ott pedig a Kanizsai Boksz csapat női része, azt mondom, hogy kapott egy különdíjat, hiszen a legeredményesebb klub voltunk országosan – értékelt Draskovics Szilárd, az egyesület elnöke.

A korosztályos Európa-bajnokságon ötödik helyezést elérő Szira Zsófia, kijutott a világbajnokságra is, de egy véletlen baleset miatt, ki kellett hagynia a világversenyt. Az országos edzői továbbképzésen külön kiemelték a nevét, hogy nagyon nagy esélyese volt a vb-nek és  jövőre is számítanak rá.

–Most már tudok járni, tegnap már zsákoltam is, nagyon örültem így egy hónap után. Nagyon remélem, hogy az Énekesig felépülök teljesen és vissza tudok állni a versenybe – mondta el Szira Zsófia.

A vezetőedző fontosnak tartja, hogy év végén köszönetet  mondjanak az egyesület minden érintettjének, legyen az sportoló, bíró, szponzor vagy szülő.

–Tulajdonképpen azzal kezdődik, hogy elmondjuk, hogy mit sikerült elérni ebben az évben, mik a jövő évi tervek, és akkor egyesével behívjuk a versenyzőket, elmondjuk az eredményeiket, mit sikerült elérni, illetve, hogy a jövő évben mit várunk el, vagy ők saját maguktól mit várnak el. Egy kis jutalomban részesülnek és ugyan így a támogatók is – hangsúlyozta Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

A Kanizsa Boksz Klub 2023-ban tovább szeretne erősödni, valamit még több olyan versenyt szervezni Nagykanizsára ahol több ország versenyzői mérhetik össze tudásukat.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)