Remekeltek hazai versenyükön a Kanizsa Boksz Klub tehetségei

Sikeresen szerepeltek a Kanizsa Boksz Klub sportolói a Mikulás Kupán. A Piarista-iskola tornatermében rendezett megmérettetésen a dél-zalai fiatalok közül öten is győztesen hagyták el a szorítót.

A versenyen hét magyar klub igazoltjai mellett osztrák, szlovén, horvát és bosnyák öklözők is a kötelek közé léptek. A programban mintegy három tucat párosítás szerepelt, így a nézők délutántól estig folyamatosan szurkolhattak a mérkőzéseken. A kanizsai bokszolók számára a győzelem mellett a ringrutin megszerzése volt a cél.

Nyert mérkőzéseink vannak, van egy vesztes mérkőzésünk, viszont ott rendkívül jó helytállás volt. Ezek felhozómérkőzések, a párosítás többfordulós kiválasztásból került ki, ezért ezeknek az eredménye mindig az, hogy nagyon sok tapasztalatot szereznek a versenyzők és ebből tudnak majd építkezni az országos bajnokságon – emelte ki Draskovics Szilárd, az egyesület elnöke.

Kovács Petra az egyik legnagyobb dél-zalai tehetségnek számít jelenleg és ennek megfelelő teljesítményt is nyújtott, hiszen legyőzte egyik nagy korosztályos riválisát. A hazai színeket képviselő ökölvívó – aki egy év múlva már a felnőtt korosztályban is bizonyíthat – a verseny legjobb ifjúsági korosztályú női versenyzője lett.

–  Ismertem a lányt, úgyhogy tudtam, hogy mire kell számítanom. Viszonylag meg vagyok magammal elégedve, mivel beteg voltam az elmúlt időszakban. Azért ez meglátszott a mai teljesítményemen, a harmadik menetre elfáradtam, viszont élveztem, úgyhogy meg vagyok vele elégedve – mondta el Kovács Petra, az egyesület ökölvívója. 

A versenyt rendező csapat színeiben Kovács Petra mellett Kovács Bence, Kiss Benedek, Kecskés Ákos, valamint a legjobb juniorkorú harcosnak választott Horváth Mirabella zárta győzelemmel a tornát. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)