Több kanizsai kúton is már csak a minimális mennyiséget lehet tankolni

Nem enyhül az üzemanyaghiány, Kanizsán is egyre több helyen lehet csak minimális mennyiséget tankolni, de több kút már nem is tudja kiszolgálni az autósokat. Mint arról már hírt adtunk, a MOL Nyrt. Dunai Finomítójánál végzett karbantartási munkák is hozzájárulnak a kialakult helyzethez, hiszen a próbaüzem során újabb problémák léptek fel.

Ma is hosszú sorok állnak a töltőállomásokon Kanizsán. A problémát tovább fokozhatja, ha a közúti szállítmányozással foglaló cégek sem jutnak üzemanyaghoz. A megkeresett sormási vállalkozásnál ez egyelőre nem áll fenn.

– Két nagyobb nemzetközileg elismert üzemanyagcéggel állunk kapcsolatban, kapcsolatunk már hosszú időkre tekint vissza. Sajnos a szakemberek, már az augusztusi hónapban kongatták a vészharangot, hogy üzemanyaghiány lesz, és sajnálattal látjuk is azt, hogy néhány üzemanyag kút nagyon kevés üzemanyagot kap, és ezért ők kénytelenek bezárni. A Kanizsa Sprint Kft. tekintetében annyit tudnék elmondani, hogy minket az üzemanyag-korlátozás nem érint, tehát eddig zavartalan az üzemanyaggal való ellátottságunk és nagyon reméljük, hogy ez így is marad – nyilatkozta Kirchner Csilla, a Kanizsa Sprint Kft. főkönyvelője.

Több autóssal is beszéltünk, a tapasztalatuk az, hogy sok helyen mennyiségi korlátozást vezettek be, de olyanra is volt példa, hogy a hosszú sorokból csak pár autósnak sikerült tankolnia, a többiektől pedig elnézést kértek, és tovább kellett állniuk.

– Eléggé érint, mivel most megszületett a kisbabánk, és igazából nem lenne jó, ha mondjuk nem lenne üzemanyag, nem tudnék tankolni, nem tudnám elvinni a gyereket mondjuk akár a nagyszülőkhöz. Itt vannak az ünnepek, de főként az orvoshoz, ha el kell menni, az elég problémás lenne. Illetve, ahogy hallottuk több helyen, a benzinkutakon is azt mondják, hogy arra várnak igazából, hogy ez az üzemanyag árstop megszűnjön és akkor onnantól kezdve állítólag lesz üzemanyag. De, hogy ez most mennyire igaz, mennyire se, ez majd kiderül – fogalmazott Nemes Balázs.

A szakértők szerint, ha változatlan marad a helyzet, szükségessé válhat a hatósági ár felülvizsgálata.
 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)