A 2022-ben megvalósult és elindult fejlesztések voltak fókuszban az Éljen VárosuNk! frakció sajtótájékoztatóján

Az eseményen szó esett a jövőről is, a tervek viszont majd csak a költségvetés elfogadása idején realizálódhatnak. Mint azt Fodor Csaba és Horváth Jácint kiemelte: az 588 millió forint felhasználásával több projekten is túl lennének már, ha a helyi Fidesz-frakció nem gördített volna akadályt eléjük.  

Azért voltunk ma itt, hogy elmondjuk az igazságot, és valóságos képet fessünk a városról – mondta el a Híradó kérdésére a sajtótájékoztatón Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

– Mi azt gondoljuk, hogy nem szerencsés ez a sárdobálás, amit a Fidesz elkezdett, és úgy látszik, hogy intenzívebb és nagyobb erővel folytat. ’24 tavaszán választások lesznek, szerintem ők már elkezdték ezt a kampányt. Ez egy mocskos, mocskolódó, hazug állításokkal terhelt időszak már most, amelynek Cseresnyés Péter és Balogh László megadta az alaphangokat – emelte ki Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

 A ma reggeli sajtótájékoztató fő hangsúlyát az a beszámoló adta, amely során az elmúlt időszak fejlesztéseiről volt szó. Horváth Jácint, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke ismertette az idei esztendő eredményeit. Kiemelve a Zöldtábor és a Széchenyi tér felújítását, valamint az ivóvíz-közhálózatának rekonstrukcióját a Teleki utcában és a Platán soron.  

– Előkészítésre került a közvilágítás teljes rekonstrukciója, az ivóvízvezeték teljes rekonstrukciója a Platán-Teleki utcákban. Előkészítésre került a hulladéklerakó bővítése. Olyan projektek, amelyek a következő vagy akár ebben az évben már megvalósításra kerülnek –mondta el Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A megvalósult beruházások kapcsán Horváth Jácint említette még a 19-es udvart, a Sétakertet, a Kórház-Teleki utcák sarkán lévő telket, ahol kereskedelmi egységek épülhetnek és parkolókat hoznak létre, valamint a Balaton utca felújítását, és az Ipari Park bővítését.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)