A dobogó a kanizsai kosarasok célja

facebook megosztás

A legjobb háromban szeretné zárni az NB II. Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa Kosárlabda Klub. A csapatra komoly erőpróbák várnak a tavaszi félévben, ám Lovkó Csaba vezetőedző szerint játékosai képesek lehetnek arra, hogy megvalósítsák a kitűzött célt.

Az előző idényben 7-11-es mérleggel zárta a nyugati divízió alapszakaszát a kanizsai gárda, így a 2022-2023-as szezonban egyértelműen a javítás volt a kosarasok célja. Az osztály pontlistáját vezető Koma Dániel és társai az első két mérkőzésüket elveszítették a jelenlegi kiírásban, ám a harmadik találkozójukon nagy csatában legyőzték a Dombóvárt és azóta egyre jobb formába lendültek. A dél-zalai csapat most 5-3-as mutatóval áll, amellyel az élmezőnyhöz tartozik a kilenccsapatos mezőnyben.

– Majdnem teljes egészében sikerült megvalósítani a célokat. Egy győzelemmel többet terveztünk, de sajnos egy szoros mérkőzésen veszítettünk, de összességében elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével – mondta el Lovkó Csaba, a Kanizsa Kosárlabda Klub vezetőedzője.

A legutóbbi játéknapon a Kanizsa KK fölényesen verte a közvetlen riválisnak számító Kozármislenyt, és ellenfele már csak azért előzi meg a táblázaton, mert egy meccsel többet játszott. A keretet ráadásul sikerült megerősíteni egy tapasztalt emberrel, így Lovkó Csaba vezetőedző szerint elérhetik kitűzött céljukat.

– Komoly céljaink vannak, bár a két legerősebb csapattal még nem is játszottunk, de ha őket itthon meg tudjuk verni, akkor a dobogón végeznénk és dobogón is fogunk végezni. Sikerült egy újabb játékost a csapathoz igazolni, Kiss Kornél személyében, akinek komoly NB I/A csoportos tapasztalata is van. Remélem, hogy vele és a többi jó játékossal sikerülhet elérni a harmadik helyezést a szezon végén – tette hozzá Lovkó Csaba.

A Kanizsa KK február 4-én a második helyen álló PTE-PEAC-ot fogadja a Kanizsa Arénában, majd a listavezető CVSE Vulkán Fürdővel is hazai környezetben mérkőzik. Az alapszakasz utolsó kanizsai érdekeltségű összecsapását május 23-án rendezik Pécsett.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.