Címvédésre tör a férfi kézilabdacsapat 2023-ban

facebook megosztás

Nem változnak a célok az új évben Tungsram SE Nagykanizsánál. A kézilabda-egyesületnél a férfiak a bajnoki címet és az esetleges feljutást tűzték ki maguk elé, míg a hölgyeknél a bennmaradás jelentheti a realitást a 2022/23-as idény második felében.

Felemás éven van túl az egyesület férfi csapata, mert bár Csalló Ádám tanítványai megnyerték az NB II dél-nyugati divízióját, ám az anyagiak nem tették lehetővé, hogy három év után ismét NB I/B-s gárdája legyen Nagykanizsának.  A keret magja a jelenlegi idényre is együtt maradt, és az együttes egyetlen vereséget szenvedett ősszel, így kilenc győzelemmel és pontelőnnyel vezeti a tabellát. A klubvezetés által megfogalmazott cél a feljutás kivívása egyenes ágon vagy osztályozómérkőzésen. 

– Sajnos ez az egyesületnek is nagyon kellemetlen, hogy az utóbbi három évben szinte nyerjük a bajnokságokat. Megnyertük most is, sajnos pénzügyi okok miatt nem tudtunk nevezni, most a csapatunk ugyanígy ott van az élbolyban és az első helyen fordult a tavaszi fordulóban. Bízunk abban, hogy a következő időszakban nem lesznek ezek a problémák. Van egy fél évünk arra, hogy helyre rakjuk azt a pénzügyi részét, hogy el tudjon indulni a csapatunk az NB I/B-ben – nyilatkozta Farkas Tibor a Tungsram SE Nagykanizsa elnöke.

A nőknél az utánpótlás kifejezetten erősnek számít, hiszen a korosztályos gárdák a maguk szintjén élcsapatnak számítanak. A felnőtt csapat tagjainak azonban egy rendkívül erős csoportban kell bizonyítaniuk, edzettebb ellenfelekkel szemben. Krenner Fanniék egy győzelmet arattak az első félévben és egyszer döntetlent játszottak, így a kitűzött cél a harmadosztályú tagság megőrzése lehet. 

– Ők egy szerencsétlen helyzetben vannak, mert maga a csoport olyan, hogy a tíz csapatból hét olyan csapat van, akik U22-esek, ez azt jelenti, hogy akadémiáknak a csapatai. Ott nagyon fiatalok vannak, napi két edzéssel, míg a mieink sokkal kevesebbel és dolgozó lányaink vannak, ebből fakadóan a 7-10. helyezést tudjuk elérni. Ez a célja a csapatnak is – tette hozzá Farkas Tibor. 

Az NB II-es kézilabda-bajnokságok a tervek szerint február közepén folytatódnak. Farkas Tiborral bővebb beszélgetést láthatnak a klub jelenlegi helyzetéről későbbi, Napi Kanizsa című műsorunkban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.