Elkezdte a 2023-as versenyidényt a Free Hill Darts Club

Két héttel a városi bajnokság döntője után, már egy új megmérettetéstől volt hangos szombaton az egyesület központja. Ezúttal 30 versenyző tette próbára a tudását.

A hagyományosnak számító városi bajnokság és ligafordulók mellet idén nyolc nyílt versenyt bonyolít le kanizsai dartsegyesület. Az évindító megmérettetés különlegessége az volt, hogy csak dupla értékű dobással tudott be – illetve kiszállni egy játékos az adott legbe, így ha valaki az első dobásait elrontotta, komoly lépéshátrányba került

– Minden évben van egy ilyen újévindító verseny, Újév Opennek hívják és minden évben megtörténik. Annyiban más, hogy ezt mindig variáljuk, hogy mindig másfajta játékok legyenek. Volt itt már cricket 501-es, most van ez a duplabeszállós – árulta el Horváth Balázs, a Free Hill Darts Club elnöke. 

A nevezők közt ott volt az előző szezonban a ligát és a városi bajnokságot is megnyerő Rácz Tibor, aki komoly küzdelmet vár a komplett szezontól. A regnáló bajnok szeretné megismételni 2022-es sikereit.

– Mindig csak egy mérkőzésre tekintek előre, mint minden játékos. Vagyunk legalább harmincan, de valójában úgy gondolom, hogy ebből 15-20 egyenértékű játékos van, aki bármikor odaérhet a dobogóra. Nagyon sokat számít a pillanatnyi forma, ebben az évben még nem voltam versenyen, mint ahogy többnyire senki. A jövő héten kezdem el majd az évet a csapattársaimmal. Ez csak egy ilyen felmérő nekem, mert hosszú volt a szünet a városi bajnokság óta, azóta nem volt komoly küzdelem – fogalmazott Rácz Tibor, az egyesület játékosa. 

Az év első tornáját Kisgéczi Károly nyerte miután Borsos Tamást múlta felül a döntőben.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)