Emléktáblát avattak elhunyt társuk tiszteletére a kanizsai motorosok

Fehér Sándorra emlékeztek a H-Turul Motoros Klub Egyesület tagjai pénteken a Balaton utcai kopjafánál. Az eseményen elhunyt társuk emléktábláját is felavatta a társaság.

Az egyesület 1998. december 6-án alakult 70 taggal. Korábban is létezett egy motoros klub Nagykanizsán, amelyből néhány tag kezdeményezte egy új csoport létrehozását. A társaság régi hagyományként őrzi az elhunyt társak és a közutakon életét vesztő motorosok emlékét a Balaton utcai kopjafánál. Fehér Sándor egyike volt a H-Turul alapítóinak, az egyesület rendezvényeit is segítette, halálát 2021-ben egy tragikus baleset okozta.

– Évente megemlékezünk, évente koszorút viszünk az elhunyt motorosok emlékére, akik a megyében haltak meg, vagyis az ország útjain. A motoros klub karba tartja ezt a kopjafát és tiszteletbe tartjuk az elhunyt motorosokat. Egyébként a klub a közlekedés biztonságáról szól, a motorozás szeretetéről és a hagyományok őrzéséről – mondta el stábunknak  Musztács Imre, a H-Turul Motoros Klub Egyesület alapító tagja.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)