Gazdasági társaságot alakítanának a továbbiakért

facebook megosztás

Bizonyos szemszögből a klubnak szükséges is meglépnie a továbbiakért, illetve mindez előrevetítheti, hogy az egyesület továbbra is komoly ambíciókat dédelget, ezt szűrhettük le Musits Róbert szavaiból, aki arról informált minket, hogy a Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es férfi kézilabda együttesének működtetését gazdasági társaság veszi át a tavaszi szezon folyamán.

Az utánpótlás szempontjából kiemelt szerepet játszó úgymond „taós” támogatások apropóján február vége annak a határideje, hogy a kanizsai Tungsram SE égisze alatt gazdasági társaság alakuljon, míg ami a továbbiakat illeti, felnőtt szinten az NB I B-s licenc megszerzésének is feltétele immár egy ilyen formátum. Musits Róbert ráadásul családi vonalán keresztül egyáltalán nem mozog idegenül a sport területén, s ez a kézilabdát tekintve hatványozottan érvényes.


Musits Róbert azt szeretné, ha biztos kezekbe kerülne a kanizsai kézilabda

Fotó: Polgár László

A gazdasági szakember hangsúlyozta, a versenyeztetés gazdasági alapokra helyezése a helyi csapatok működését nem befolyásolja, pontosabban ennek csak pozitív hozadéka lehet. Minderre abból is következtethetünk, hogy az NB I B-s licenc megszerzését roppant fontosnak tekintik a kezdeményezés részéről... A férfi vonal mellett egyébként a női szakágat is fejlesztenék, amely azt feltételezi, hogy idővel az aréna falai között mind nívósabb kézilabdát láthatnak a szurkolók.

A jelenlegi tényállásnál maradva, az NB II-es kanizsai férfi kézilabdázók csapata lényegében már csoportja „örökös” bajnoka, a februári folytatás előtt most is vezeti a tabellát, míg a hölgyek a harmadik vonalban újfent szeretnének bent maradni, s erre azért az esélyük meg is van. Musits Róbert elmondta, számtalan feladat van még előttük, ugyanakkor azt is hozzátette, mindezek közben azért belefért még az, hogy a jelen pillanatban is tartó férfi kézilabda-világbajnokságon a Magyarország – Izland csoportmeccset a svédországi helyszínen tekinthesse meg.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.