Idén is kiállításon mutatja be szolgáltatásait a városi könyvtár

facebook megosztás

Az intézmény szolgáltatásait bemutató kiállítással emlékezett meg a magyar kultúra napjáról a Halis István Városi Könyvtár. Az esemény megnyitóján a résztvevők négy könyvtáros segítségével fedezhettek fel érdekességeket a bibliotékában zajló munkával kapcsolatban. 

A kultúra napi kiállítás hagyománynak számít a városi könyvtárban, ám a szervezők mindig igyekeznek valami újdonsággal is szolgálni. Idén a program több könyvtáron belüli sétát is tartalmazott, amelynek segítségével a résztvevők megismerkedhettek a digitalizációs folyamatokkal és a helyi olvasók ellátásának menetével.

– Azt a 200 évet, ami a Himnusz születésétől napjainkig van, bemutatnánk azt, hogy ebből több mint 150 évig folyóiratok voltak és azokat hogyan tettük digitálisan hozzáférhetővé. Azt, hogy hogyan csináljuk azt, hogy mindig friss olvasnivaló legyen a polcokon, ezt is érzékeltetjük egy sétával, bemutatjuk az Azolóban elérhető könyveknek a mennyiségét, hogy ez megfogható és érzékelhető legyen. Van egy ráadás, a jövő hónap végére az épületnek az alsó részét díszíteni fogja egy virtuális könyvespolc, és ennek a könyvespolcnak a bemutatását is ma fogjuk elvégezni – mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A kiállítás megnyitóján a Rozgonyi-iskola diákjai vettek rész. Czupi Gyula könyvtárigazgató azért is tekint fontos eseményként az év első programjaként szolgáló bemutatóra, hogy a nagyközönség figyelmét is felhívja az intézményben zajló munkára. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy az olvasók közül egyre többen használják a bibliotéka szolgáltatásait.

– Úgy érzem, mint valaki, aki vitamint vesz be és nem érzi azonnal a hatását, de nem lesz tőle beteg. Itt hogyha látja, érzékeli ezenféleképpen az új szolgáltatásokat, akkor természetesen nő bele abba, hogy használja és használják őket – tette hozzá Czupi Gyula.

A kiállítás 2023. február 28-ig tekinthető meg a városi bibliotéka földszintjén.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.