Iharoson tartottak előadást a Hazajáró turisztikai magazinműsor tagjai

facebook megosztás

A Prima Primissima közönségdíjas stáb mesélt a Kárpát-medence különböző tájain szerzett élményeiről, a túrák nehézségeiről és szépségeiről az érdeklődőknek. 

Helyi fellépők hagyományőrző műsorával ünnepelték Iharosban a magyar kultúra napját. Az est során a helyiek megismerkedhettek a Hazajáró kulisszatitkaival. Mint azt Kenyeres Oszkár elmondta, nagy öröm számukra, mikor személyesen is találkoznak a műsor nézőivel, de a Covid óta lényegesen kevesebb közönségtalálkozóra hívják őket az országban.

– Nekünk ez óriási lehetőség, hogy személyesen találkozhassunk azokkal az emberekkel, akik nézik és szeretik a Hazajárót. Így szinte a Hazajáró mellett, van egy másik hazajárás is. Csak itt nem a határon túli területeket járjuk, hanem a szűk pátriánkat, a kis csonka hont – nyilatkozta Kenyeres Oszkár a Hazajáró tagja.

A műsor bemutatja az Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken vagy éppen Őrvidéken élők mindennapjait, és a térség nevezetességeit. Jakab Sándorék korábban is természetjáró emberek voltak, de a forgatások során azért őket is érték váratlan szituációk.  

– Hozzá voltunk szokva a mostohább körülményekhez is, de azért tényleg voltak extrém esetek. Mindig elmondjuk, mi fapados, bakancsos túrázók vagyunk, tehát legyen csak egy sarok, mi elalszunk ott is. De a Tátrában például kint aludtunk mínusz 7-8 fokban, hóviharban, beázott sátorban, s átázik ilyenkor a bakancs is…Napokig keresztül vagyunk ilyen kint, s nem olyanok a körülmények, mint ahogy szerettük volna, de ehhez hozzá tartozik a turistasorshoz. Ez a lelket is nemesíti, nem csak a testet edzi – hangsúlyozta Jakab Sándor a Hazajáró tagja.

A jövőbeli terveik kapcsán a Hazajáró készítői elmondták, nem zárkóznak el attól, hogy a 26 perces műsorban bemutassák a mai magyar területek látványosságait.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.